foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: ģimenes ar bērniem pulcējas jaunās filmas "Vecā dārza noslēpums" pirmizrādē
Kino
2019. gada 19. janvāris, 19:49

FOTO: ģimenes ar bērniem pulcējas jaunās filmas "Vecā dārza noslēpums" pirmizrādē

Jauns.lv / LETA

Kinoteātrī "Kino citadele" sestdien notika ģimenes spēlfilmas "Vecā dārza noslēpums" pirmizrāde.

Pirmizrāde ģimenes filmai "Vecā dārza noslēpums"

gallery icon
132

Filma ir par četriem bērniem vārdos Santa, Kaspars, Nils un Keita, kuri ielavās un spēlējas bijušā rūpnīcas "VEF" inženiera, pensionāra Armanda vecajā dārzā. Izrādās, ka Armanda dārzā ir ne tikai dzelteni ķirbji un bites, bet arī kāds noslēpums, kas ieinteresējis izmanīgu un naudaskāru uzņēmēju. Sižeta gaitā savērpjas dažādi notikumi, un skolas bērniem nākas iesaistīties dārza teritorijas aizstāvēšanā un glābšanā.

Bērnu lomās iejutušies Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīls Pohorželskis un Emīlija Jakubāne, savukārt pieaugušo lomas atveidojuši aktieri Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga.

Filmas galvenais operators ir Mārtiņš Jurevics, kā arī tās veidošanā piedalījies operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Kristīne Lasmane, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, komponisti Andris un Reinis Sējāni, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, grima māksliniece Agita Ilješāne, ražošanas vadītāja Daiga Līcīte un producents Gatis Upmalis. Filma tapusi studijā "Forma".

Filma kinoteātros visā Latvijā sāks izrādīt no 25.janvāra, un tā paredzēta ģimenēm ar bērniem vecumā no sešiem līdz 11 gadiem.