Noskaidroti pirmie 4 "Supernovas" pusfinālisti. Glītais Justs pagaidām līderis
Justs Sirmais ar iepriekšējā gada triumfētājas Aminatas Savadogo sarakstīto “Heartbeat” skatītāju balsojumā saņēma vislielāko atbalstu.
2016. gada 8. februāris, 00:11

Noskaidroti pirmie 4 "Supernovas" pusfinālisti. Glītais Justs pagaidām līderis

Jauns.lv

LTV1 tiešraidē žūrijas un skatītāju vērtējumā noteikti pirmie četri dalībnieki, kuri turpina cīņu par ceļazīmi uz „Eirovīziju”. Pagaidām neviens diži neizceļas. Uzsakāms bija Samantas Tīnas priekšnesums, kur zaļās krāsas bija pārpārēm un... vīriešu kārtas pārstāvjiem bija kur „pamielot acis”. Tomēr ne skatītāji, ne žūrija Samantu Tīnu nevirzīja uz pusfinālu.

Pirmajā publiskās atlases kārtā, tiešraidi vadot „uzkasītajai” Ketijai Šēnbergai un, viņaprāt, gaumīgus jautājumus uzdot kārajam Tomam Grēviņam, uz starta izgāja 10 izpildītāji. Paula Dukure izpildīja “Look In The Mirror”; „ElektroFolk” - “Miracle Drums”; Rūta Dūduma - “Being A Friend”; Ivo Grīsniņš-Grīslis - “We Are The Light”; Sabīne Berezina - “My Inspiration”; Edvards Grieze - “New Day”; Marta Grigale - “Choices”; „Catalepsia” - “Damnation”; Samanta Tīna Poļakova - “We Live For Love” un Justs Sirmais nodziedāja iepriekšējā gada triumfētājas Aminatas Savadogo sarakstīto “Heartbeat”.

Tāpat kā pērn žūrijas lomu uzņēmās divi dziedātāji – Intars Busulis un Ieva Kerēvica, kā arī divi bundzinieki – Guntars Račs un Kaspars Roga. Vērtētāji, kā jau ierasts, „Supernovā” tiešu kritiku paturēja pie sevis, slavējot teju vai visus uzstāties gribētājus un varētājus, lai arī lielākā daļa piedāvāja negatavus un pašvakas kvalitātes priekšnesumus.

Galu galā pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma paģērēts, ka cīņu par iespējamu došanos uz Eirovīzijas šā gada konkursu Zviedrijā turpina: Justs Sirmais, „Catalepsia”, Ivo Grīsniņš-Grīslis un Marta Grigale.


Kasjauns.lv / Foto: Publicitātes foto