foto: Juris Rozenbergs
FOTO: tā MESA ģenerālmēģinājumā gatavojas šodienas vērienīgajam lielkoncertam
Mūziķis Gatis Irbe sola īsti vērienīgu koncertu!
Mūzika
2018. gada 20. decembris, 16:22

FOTO: tā MESA ģenerālmēģinājumā gatavojas šodienas vērienīgajam lielkoncertam

Jauns.lv

Jau šovakar "Arēnā Rīga" pulksten 20 notiks projekta MESA koncerts kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri - uz skatuves kāps vairāk kā 100 mūziķi un vietējie mākslinieki. Piedāvājam ielūkoties koncerta ģenerālmēģinājumā.

MESA koncerta ģenerālmēģinājums

Projekta MESA un Liepājas Simfoniskā orķestra 2018. gada 20. decembra koncerta ģenerālmēģinājums "Arēnā Rīga".

gallery icon

Koncerta idejiskais autors Gatis Irbe, iepriekš zināms kā reperis Gacho, bet tagad - kā projekta MESA redzamākā seja, šovakar uz skatuves kāps pilnībā izpārdotā "Arēnā Rīga", ko solās apmeklēt 13 600 ļaužu.

Un šodien noticis ģenerālmēģinājums, gatavojoties plānotajam lielkoncertam. Tas paredzēts, kā grandiozs šovs – sintēze, pulcējot Liepājas simfoniskā orķestra pilno sastāvu, kā arī MESA viesmāksliniekus.

Projekts MESA ir jau divi izdoti studijas albumi, kuru tapšanā ir piedalījušies vairāki viesi. Viņu vidū ir Renārs Kaupers, Igo, Intars Busulis, etnoansamblis "Tautumeitas", "Jumprava", Arstarulsmirus, kā arī vienā no pēdējiem singliem “Vērtības” dalību ņēmusi grupa "DaGamba". Abi studijas albumi ieguvuši zelta diska statusu, ir tikuši nominēti un apbalvoti ar dažādiem, Latvijas mūzikas skatuvei nozīmīgiem apbalvojumiem.

Projekta ietvaros notiek labdarības kampaņa “Mēs ar Mesa”, kurā visi ienēmumi par mūzikas lejuplādi projekta mājaslapā tiek novirzīti rehabilitāciju programmām bērniem ar kustību traucējumiem, tādējādi jau 17 bērni saņēmuši bezmaksas ārstniecību vienā no progresīvākajiem rehabilitācijas centriem Ziemeļeiropā.