foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Meganas Mārklas mamma tomēr nesagaidīs Ziemassvētkus kopā ar meitu un karalisko ģimeni
Megana Mārkla ar mammu Doriju Reglendu ir ļoti tuvas.
Slavenības
2018. gada 23. decembris, 11:32

Meganas Mārklas mamma tomēr nesagaidīs Ziemassvētkus kopā ar meitu un karalisko ģimeni

Jauns.lv

Par spīti iepriekš izskanējušajai informācijai, ka Viņas Majestāte Anglijas karaliene Elizabete II izdarījusi nebijušu izņēmumu savā Ziemassvētku viesu sarakstā un šogad uzaicinājusi arī mazdēla prinča Harija sievas Meganas Mārklas mammu, slavenību žurnāls „People” apstiprinājis, ka Dorija Reglenda nepievienosies Sandringemas pilī rīkotajās svinībās.

Lai gan nav zināms, kur tieši Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda plāno pavadīt Ziemassvētkus, ir zināms, ka viņa nepievienosies meitai, znotam, hercogienei Ketrīnai, princim Viljamam un citiem britu karaļnama pārstāvjiem.

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda

Meganas Mārklas mamma Dorija Reglenda.

gallery icon
27

Portāls „Daily Mail” bija pirmais, kas pirms mēneša informēja, ka Viņas Majestāte uzaicinājusi Losandželosā dzīvojošo jogas skolotāju pavadīt svētkus kopā ar karalisko ģimeni, jo zina, ka Meganai nav neviena tuvinieka Anglijā. Ar šo rīcību karaliene grasījusies lauzt savu seno tradīciju, ka uz Ziemassvētkiem Sandringemā tiek aicināti tikai karaliskās ģimenes pārstāvji.

Parasti šajos svētkos karaliene ap sevi pulcē tikai tos, kuri ir oficiāli karaļnamam piederīgi. Sak – ja tev nav gredzena pirkstā, pie karalienes netiksi aicināts.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Mamma bija vienīgā Meganas radiniece, kura apmeklēja viņas maijā notikušās kāzas.

Tā bija arī Kembridžas hercogienes Ketrīnas gadījumā. Viņas pirmie Ziemassvētki kopā ar karalieni un viņas kuplo ģimeni bija tikai pēc kāzām. Kad Ketrīna vēl bija tikai līgavas statusā, viņu uz Ziemassvētku svinībām Sandringemā neaicināja.

Pērn karaliene izdarīja pirmo izņēmumu savās līdz šim strikti ievērotajās tradīcijās. Viņa uz svinīgajām vakariņām uzaicināja arī Harija līgavu Meganu.

Šogad karaliene vēlreiz esot pārkāpusi protokolu, uzaicinot Meganas mammu Doriju Reglendu uz savām Ziemassvētku svinībām.

foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Meganas mamma Dorija Reglenda Losandželosā.

Britu lielākais bulvārpreses izdevums „The Sun” rakstīja, ka viens no „vecākajiem galma kalpotājiem” apliecinājis, ka Viņas Majestāte uzaicinājusi Doriju Ziemassvētkus pavadīt kopā ar karalisko ģimeni. Šis esot nebijis gadījums, jo parasti karaliskajā ģimenē ieprecējušās sievas vai vīra radi netiek lūgti uz Ziemassvētkiem pie karalienes un citiem karaliskajai ģimenei īpašiem notikumiem. Vienīgais izņēmums ir kāzas un kristības. Taču šie radi var necerēt saņemt ielūgumus uz Ziemassvētkiem, Lieldienām vai citām karaļnama rīkotām svinībām.

Kāpēc gan karaliene izdarījusi izņēmumu Meganas mammas Dorijas Reglendas labā?

„Šī ir karalienes izrādītā cieņa Meganai un apliecinājums tam, ka Meganai šajā valstī nav citu radinieku, kā, piemēram, Ketrīnai, kuru atbalsta ļoti tuva ģimene,” kāds vārdā nenosaukts informators norādījis arī izdevumam „Daily Express”.

Meganas mamma Dorija Reglenda karaliskajās kāzās

Meganas mamma Dorija Reglenda karaliskajās kāzās

gallery icon
33

Kāpēc Reglendas kundze atteikusies no karalienes ielūguma pavadīt svētkus kopā ar meitu un karalisko ģimeni, netiek oficiāli minēts. Pagaidām britu bulvārpreses izdevumi izsaka tikai minējumus. Lai gan pēdējā laikā ziņu virsrakstos parādās vēstījumi par to, ka prinču Viljama un Harija ģimenes savstarpēji labi nesaprototies, tas, visticamāk, nav iemesls, kāpēc Dorija nemēros ceļu pāri okeānam, lai būtu kopā ar meitu svētku brīvdienās.

Reglenda Anglijā viesojās šā gada maijā, kad iepazinās ar karalieni un apmeklēja Meganas kāzas. Nākamreiz viņa Londonā ieradās septembrī, kad bija līdzās meitai, kad jaunā Saseksas hercogiene prezentēja savu labdarībai veltīto pavārgrāmatu. Iespējams, ka Meganas mamma nākamo vizīti plāno 2019. gada pavasarī, kad gaidāms pasaulē meitas pirmdzimtais.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Dorija Reglenda Anglijā viesojās jau šā gada septembrī, kad bija Meganai līdzās, kad meita prezentēja savu labdarībai veltīto pavārgrāmatu.

Kā cits minējums izteikts, ka Dorija, iespējams, nevēlas radīt jaunas nesaskaņas un apgrūtināt Meganas ikdienu karaļnamā. Uz svinībām Sandringemā nekad nav aicināti Kembridžas hercogienes Ketrīnas vecāki. Lai nesaspīlētu Meganas un Ketrīnas attiecības vēl vairāk, viņa iespējams no karalienes ielūguma atteikusies.

Karaļnama korespondente Viktorija Mērfija savukārt paudusi viedokli, norādot, ka Dorija Reglenda visticamāk neieradīsies nevis tāpēc, ka nevar vai netiek, bet tāpēc, ka šajās svinībās nav pieņemts aicināt ieprecētā radinieka vecākus. „Es zinu, ka runāja par to, ka Reglenda ieradīsies, taču tas nebija neviena oficiāli apstiprināts,” norāda Mērfija.

foto: ROMA / MEGA / Vida Press
Meganas mamma ir sportiska sieviete, tas jaušams pēc viņas auguma. Viņa ir jogas pasniedzēja Losandželosā.