foto: BEHAR ANTHONY/SIPA/ Vida Press
Popzvaigzni Šakiru tur aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas
Vainu Šakira noliedz.
Slavenības
2018. gada 18. decembris, 08:12

Popzvaigzni Šakiru tur aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas

Jauns.lv

Kolumbiešu popzvaigzne Šakira tiek turēta aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas Spānijā - viņa valstij esot parādā vairāk nekā 14,5 miljonus eiro.

Spānijas varas iestādes aprēķinājušas šādu summu, balstoties uz to, ka Šakira esot šajā valstī dzīvojusi no 2012. līdz 2014. gadam, lai gan oficiāli par savu deklarēto dzīvesvietu uzrādījusi Bahamu salas. Ja cilvēks Spānijā uzturas ilgāk nekā pusgadu, viņš tiek uzskatīts par tās iedzīvotāju un nākas tur maksāt ienākuma nodokli.

Tiek uzskatīts, ka Šakira lielāko daļu laika uzturējusies Spānijā, kur maizi futbola klubā "Barcelona" pelna viņas dzīvesbiedrs Žerārs Pikē.

Ārpus Spānijas dziedātāja braukusi vien profesionālos nolūkos - uz ierakstiem, koncertturnejās, citās uzstāšanās. Bet pastāvīga dzīvesvieta viņai esot bijusi Barselona. Kopš 2015. gada Šakira gan to arī pati amatpersonām norādījusi, tāpēc uzmanības lokā nonākuši vien nesamaksātie nodokļi par iepriekšējo laika periodu.

Šakira pret Riannu. Kurai labāk padodas gorīt dupsi

gallery icon

Šakiras īpašumu vērtību lēš vairāk nekā 200 miljonu ASV dolāru apmērā. Dziedātāja pati, protams, noliedz, ka būtu no kādu nodokļu maksāšanas apzināti izvairījusies un saka - viņa padarīta par grēkāzi. Un viņas apsūdzība tagad esot kā brīdinājums citiem.

Tagad Šakirai jāgaida, līdz tiesnesis lems, vai ir savākts pietiekami daudz nopietnu pierādījumu, lai lieta par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas nonāktu līdz tiesai.