foto: Richard Isaac/REX/ Vida Press
"The Cure" pēc desmit gadu pārtraukuma izdos jaunu albumu
"The Cure" pērn jūlijā festivālā Londonas Haidparkā.
Mūzika
2018. gada 17. decembris, 15:55

"The Cure" pēc desmit gadu pārtraukuma izdos jaunu albumu

Jauns.lv

Britu rokgrupa "The Cure" nākamajā gadā izdos jaunu albumu - pirmo pēc 11 gadu pārtraukuma, pavēstījis grupas līderis Roberts Smits.

Viena no ietekmīgākajām pasaules muzikālajām apvienībām darbojas jau kopš septiņdesmito gadu otrās puses, ir izdoti grupas 13 studijas albumi. Beidzamais no tiem - 2008. gada "4:13 Dream".

Šomēnes arī paziņots, ka nākamgad grupa tiks uzņemta Rokenrola slavas zālē. Un to "The Cure" atzīmēs gan ar jaunu albumu, gan ar jaunu koncertturneju. Oficiālā uzņemšana Rokenrola slavas zālē notiks 29. martā.

Kā stāsta "The Cure" līderis Roberts Smits, doma par jaunu albumu radusies, klausoties daudzās mūsdienu populārās jaunās grupas. "Tas iedvesmoja arī mani radīt ko jaunu," saka mūziķis. "Tātad, jā, pēc kādām sešām nedēļām mēs dosimies uz studiju, lai piebeigtu beidzamo desmit gadu laikā savu pirmo albumu. Šis mums visiem ir ļoti aizraujošs laiks."

Leģendārā grupa arī izziņojusi 20 koncertus, kurus sniegs nākamajā gadā, un sola šo sarakstu vēl papildināt. Jau martā būs koncerti Dienvidāfrikā, tad sekos uzstāšanās Īrijā, Austrijā, Itālijā, Vācijā, būs arī Horvātijā, Čehijā, Rumānijā. Augustā "The Cure" varēs dzirdēt un redzēt arī Lielbritānijā un Parīzē, un pat Maskavā - pasākumā "Piknik Afiši".

Tēmas