foto: Facebook
VIDEO: sētā iesprūdis vilks negaidot metas virsū savam glābējam
Ekrānšāviņš no video.
Trakā pasaule
2018. gada 14. decembris, 20:15

VIDEO: sētā iesprūdis vilks negaidot metas virsū savam glābējam

Jauns.lv

Asinsstindzinošu brīdi piedzīvojis itāļu riteņbraucējs Karmine Džermano, kad, braucot caur Romas provinces kalnainajiem apvidiem, pamanījis žogā ieķērušos zvēru.

Kā norāda riteņbraucējs, sākotnēji viņš nav bijis pārliecināts, kas ir žogā iesprūdušais dzīvnieks, bet sliecies domāt, ka tas ir suns. "Kad no tāluma ieraudzīju zvēru, es domāju, ka tas ir suns, vai arī mežacūka. Kad pietuvojos, sāku saskatīt tā īstos izmērus, sārtaino kažoku un plašo žokli. Es sapratu, ka tas ir vilks."

Karmine atzīst, ka nav pietiekoši pārdomājis savas darbības: "Tagad padomājot, es saprotu, ka rīkojos ļoti muļķīgi. Es biju iedomājies, ka pēc atbrīvošanās tas vienkārši aizskries prom, bet tas centās man uzbrukt, tāpēc es nobijos un aizbraucu."

Vilks acīmredzot jau ilgu laiku bija pavadījis, iesprūdis starp drātīm. Tā kāja bija pamatīgi cietusi. Brūces bija tik dziļas, ka varēja saskatīt pakaļkājas kaulu. "Pirms tas man uzbruka, es paspēju drātis atgriezt pietiekoši vaļīgi, lai tas pats saviem spēkiem pēc tam no slazda izkļūtu, jo pāris sekundes pēc došanās prom es redzēju, kā vilks skrien meža virzienā," atklāj sportists.

"Es bieži braukāju pa šo apvidu un esmu redzējis gan klaiņojošus suņus, gan mežacūkas, bet ar vilku saskāros pirmo reizi. Vilki ir nakts dzīvnieki, tāpēc es pieņemu, ka tas žogā pavadījis visu nakti," prāto Karmine, "Tagad es saprotu, ka man vajadzēta zvanīt attiecīgajām iestādēm, nevis, vadoties pēc sava prāta, censties vilku izglābt. Tomēr man ir prieks, ka beigās ar zvēru viss bija kārtībā un tas atbrīvojās no važām."