foto: Vida Press
"Viņš zināja, ka tuvojas mokoša nāve" - Eltons Džons atminas drauga Fredija Merkūrija dzīves pēdējās nedēļas
Fredijs Merkūrijs.
Slavenības
2018. gada 3. decembris, 11:33

"Viņš zināja, ka tuvojas mokoša nāve" - Eltons Džons atminas drauga Fredija Merkūrija dzīves pēdējās nedēļas

Jauns.lv

Britu mūzikas leģenda Eltons Džons savā jaunākajā grāmatā dalījies atmiņās, kādas bijušas rokzvaigznes Fredija Merkūrija dzīves pēdējās nedēļas.

Merkūrijs viņsaulē aizgāja 1991. gada 24. novembrī, vien dienu pirms tam pasaulei publiski atklājot, ka ir slims ar AIDS.

"Viņš zināja, ka tuvojas nāve, mokoša nāve," savā grāmatā raksta Džons. "Bet viņš bija neiedomājami drosmīgs. Viņš turpināja uzstāties, kāpa uz skatuves ar "Queen", un joprojām bija tas pats jautrais, pašpārliecinātais un dāsnais cilvēks."

foto: LETA
Pasaulslavenais britu mūziķis sers Eltons Džons uzstājas "Arēnā Rīga".

Skatīties, kā nāvējošā slimība lēnām iznīcina talantīgo mūziķi, bijis neciešami skumji, atminas Eltons. AIDS tā novārdzināja Merkūrija ķermeni, ka dziedātājs knapi turējies kājās. Turklāt beidzamajos mēnešos, kad Merkūrijam būtu nācies domāt par savu veselību, viņš turpinājis rūpēties ar citiem. Pat strādāja pie "Queen" albuma "Made In Heaven", ko grupa klajā laida pēc Fredija nāves.

foto: Vida Press
Merkūrijs un grupa "Queen" septiņdesmito gadu beigās.

Un dažas nedēļas pēc Merkūrija aiziešanas mūžībā Eltonu Džonu gaidījis pēdējais pārsteigums no drauga. Kāds paziņa Džonam atnesis Ziemassvētku dāvanu no Merkūrija - spilvendrānā ietītu Eltona iecienītā mākslinieka Henrija Skota Tjūka gleznu.

Eltons no aizkustinājuma pat apraudājies, saprotot, ka dzīves pēdējās dienās Merkūrijs, nāvei acīs skatoties, meklējis viņam piemērotāko Ziemassvētku dāvanu. Lai gan tas bijis tiešām skumjš brīdis, tieši tādu Eltons Frediju vienmēr glabā atmiņā - kā cilvēku, kas vienmēr rūpējies par sev tuvākajiem.

Tā precējās Eltons Džons

Tieši deviņus gadus pēc civilo partnerattiecību reģistrēšanas sers Eltons Džons un Deivids Fērnišs noslēdza likumīgu laulību. Viņu kāzas apmeklēja arī ...

gallery icon
40

Eltona Džona koncerts "Arēnā Rīga"

Eltona Džona koncerts “Arēnā Rīga” 2016. gada 15. novembrī.

gallery icon
65

Eltona Džona koncerta apmeklētāji

Ļaudis dodas uz Eltona Džona koncertu “Arēnā Rīga” 2016. gada 15. novembrī.

gallery icon
18

Eltona Džona briļļu kolekcija

Eltonam Džonam esot vairāk nekā 250 000 briļļu, bet viņš aizvien nespēj atturēties no jaunu iegādes.

gallery icon
30

Eltona Džona ekstravagantā kurpju kolekcija

Eltonam Džonam patīk koši un stilīgi apavi. Tādu viņa īpašumā ir ļoti daudz.

gallery icon
30