foto: LETA
Jandāliņš ap Olgas dziesmu turpinās. Rajecka: "Tā bija un ir mana mīlestības himna"
Dziedātāja Olga Rajecka.
Mūzika
2018. gada 22. novembris, 11:59

Jandāliņš ap Olgas dziesmu turpinās. Rajecka: "Tā bija un ir mana mīlestības himna"

Jauns.lv

Dziedātāja Olga Rajecka, kas vakar atzinās, ka skumjās raudājusi, klausoties dziesmu "Svētku diena" Evijas Vēberes izpildījumā koncertā "Mīlestības vārdā. 18+", nu paskaidrojusi - šī dziesma bijusi un ir viņas "mīlestības himna".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Es biju samīlējusies manas meitas tētī un man bija 24 gadi. Šī dziesma bija un ir mana mīlestības himna. Esmu viņu dziedājusi tūkstošiem koncertos un vienmēr īpaši," sociālās saziņas tīklā "Facebook" ierakstījusi Rajecka.

Viņa arī paudusi viedokli, ka ļoti vēlētos, lai "tie, kas grib dziedāt Imanta Kalniņa dziesmas", iedziļinātos, ko komponists vēloties pateikt.

Koncerts „Mīlestības vārdā. 18+”

Spītējot vēsajam laikam, 19. novembra vakarā sirsnīgā un mīlestības caurstrāvotā atmosfērā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēja nākamās simtgades pirmais koncerts ...

gallery icon
85

Evijas Vēberes izpildījums, dziedot "Svētku dienu" 19. novembra koncertā "Mīlestības vārdā. 18+", sociālajos tīklos sacēla īstu vētru. Ne viens vien kritizēja jaunās dziedātājas uzstāšanos; Olga atzinās, ka "skatījusies un raudājusi", tāpat Evijas "pretinieku" pulkā bija gan Rajeckas vīrs Ivo Bankavs, gan meita Marija Migliniece, gan Olgas cīņubiedrs no "Turaidas rozes" laikiem Uģis Roze.

Neizpratnē par skanējumu bija arī lērums interneta komentētāju - ne viens vien Vēberes neparasto dziedājumu nodēvēja par "šķību".

Savu viedokli dažas dienas pēc koncerta beidzot izteicis arī viens no tā galvenajiem rīkotājiem Jānis Šipkēvics, paužot, ka viņam ir liels prieks par šī darba iekļaušanu programmā.

"Šī, tāpat kā puse koncerta iezīmē to dažādību, kāda raksturo Latvijas mūzikas jauno lauku, kuru es ar lielu prieku vēlējos iekļaut un parādīt “Mīlestības vārdā” skanējumā. Eksperimentus un drosmīgas idejas, kuras rada, piemēram, grupa “Ezeri”, Matīss Čudars, Alise Joste, arī Evija Vēbere. Tiem, kas līdz šim nav bijuši ar šo mūziku pazīstami, iespējams, tieši šis ažiotāžas vilnis var būt par pamatu jauniem muzikāliem horizontiem. Ja tā notiks - mērķis ar uzviju būs sasniegts! Acīmredzami, traukā esam iepilinājuši spēcīgu reaģentu, un šobrīd Latvijas jaunā, eksperimentālā mūzika piedzīvo nebijušu publicitāti," tā "Facebook" savu viedokli paudis Šipkēvics.

"Nekad nav apgalvots, ka šīs interpretācijas ir labākas par senāk radītājām. Taču tās ir patiesas un šodienu atspoguļojošas. Šīs 18 dziesmas - tā ir nākotnes balss. Un tā skanēs gan ierasti, gan neparasti, gribam to vai nē. Manuprāt, Olgas Rajeckas dziedājums tolaik “Turaidas Rozes” dziesmās ir pati pilnība. Esmu gadiem tās klausījies un mīlu joprojām," atzīstas Jānis.

Taču skumstu, ja mūsu neiecietības līmenis ir tik augsts un bailes no neparastā tik saasinātas.

Kā raksta Šipkēvics, "Evija Vēbere, atšķirībā no daudziem mūsdienu dziedātājiem, ir ieguvusi augstāko muzikālo izglītību (Groningenas Prinča Klausa konservatorijā Nīderlandē) un pati rada brīnišķīgu, atšķirīgu mūziku. Jā, konkrētajā vakarā, kurā uz skatuves bija ap 0 grādu un visa diena pavadīta mēģinājumos ārā - visu dziedājums varēja būt precīzāks, es piekrītu, bet ne par to bija šis koncerts, šis veltījums tuvībai, kaislībai, degsmei. Mīlestība nav perfekta."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās