foto: Mārtiņš Ziders
Laimdota Straujuma ģimeni jau astoņus gadus katru sestdienu saliedē baseinā
Laimdota Straujuma šogad "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijā.
Slavenības
2018. gada 24. novembris, 08:02

Laimdota Straujuma ģimeni jau astoņus gadus katru sestdienu saliedē baseinā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (67), aizgājusi no politikas, laiku velta sirdslietām.

Nu jau pagājis pāris nedēļu, kopš Laimdota Straujuma vairs nav Saeimas deputātu vidū un var pievērsties citām jomām.

Parlamentā atvadās no bijušās premjeres Laimdotas Straujumas

2016. gada 11. februārī jau pērn demisionējušo Laimdotas Straujumas valdību nomainīja Māris Kučinskis ar savu izveidoto Ministru Kabineta sastāvu. Suminājumi ...

gallery icon
16

„Daudz darbu sakrājies, kas jāizdara. Esmu sabiedriskā kārtā iesaistījusies vairākās konferencēs par lauksaimniecības tēmām un ekonomisko produktivitāti. Šajās dienās jau divās konferencēs angļu valodā paspēju uzstāties,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi Straujuma.

Viņa atzīst, ka pēc milzu atbildības premjerēšanas gados un būšanas sabiedrībā jutusies nogurusi, tāpēc izlēmusi šajās vēlēšanās nestartēt. Nu varēs vairāk laika veltīt ģimenei.

„Gribu ar bērniem un mazbērniem vairāk būt kopā, palīdzēt,” teic ekspremjere, kas arī 18. novembrī pēc svinīgā pasākuma Nacionālajā teātrī steigusies simtgadi svētīt ģimenes lokā dēla mājās.

Straujuma pēdējoreiz oficiāli kafijo kopā ar prezidentu Bērziņu

Pēc savas pēdējās oficiālās tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) prezidents norādīja, ka tikšanās laikā pārspriestie pamatjautājumi bijuši saistīti ...

gallery icon
8

„Mans spēka avots ir tuvie cilvēki,” pasmaida Straujumas kundze un atklāj, kā nu jau astoņus gadus tur kopā kuplo ģimeni – gan savu, gan māsas Dainas, kas ikdienā strādā par ārsti. „Katru sestdienu mums ir kopīgs baseins, ko uz stundu īrējam. Sanākam kādi 15–20 cilvēki, brauc pat no Ikšķiles. Mana ģimene vien ir 11 cilvēku. Un pēc baseina dodamies ēst picu,” stāsta Straujuma.

Viņa ir pārliecināta, ka regulāra kopā sanākšana ir ļoti svarīga. „Mums ir tādas dienas, kad nākam kopā svinēt. Un tradicionāli jau zinām, pie kura kuros svētkos būsim. Piemēram, jau 40 gadus pie manis tiek sagaidīts jaunais gads,” atklāj bijusī politiķe.