foto: AP/Scanpix
Pasaules sliktākā festivāla sarīkotāju uz sešiem gadiem iesloga cietumā
Trakā pasaule
2018. gada 13. oktobris, 13:17

Pasaules sliktākā festivāla sarīkotāju uz sešiem gadiem iesloga cietumā

Jauns.lv

Seši gadi cietumsoda piespriesti krāpniekam Bilijam Makfārlendam (27), kas pērn sarīkoja mūzikas festivālu, kurā solīto pasaules līmeņa zvaigžņu un lukusa apkalpošanas vietā apmeklētājus sagaidīja čiks vien.

2017. gada pavasarī tika izziņots, ka vienā no Bahamu salām notiks vērienīgs festivāls - uzstāsies pasaules spožākās mūzikas zvaigznes, viesi tiks guldīti glaunos apartamentos un baroti ar izsmalcinātiem ēdieniem. Biļetes, protams, maksāja vairākus tūkstošus dolāru.

Šo festivālu sociālajos tīklos reklamēja vairākas slavenības - modeles Kendala Dženere un Bella Hadida, aktrise Emīlija Ratajkovska, kas turklāt sākotnēji liedzās, ka par to būtu saņēmušas naudu.

Kad festivāla norisies vietā ieradās pirmie viesi, tos sagaidīja šoks - glauno apartamentu un maltīšu vietā bija sarūpētas prastas teltis, kurās atradās vien lielveikalā pirktas sviestmaizes.

Protams, vīlušies apmeklētāji metās sūdzēt festivāla rīkotāju Makfārlendu tiesā, un nu pieņems lēmums - blēdim piespriests sešu gadu ilgs cietumsods, turklāt viņam būs arī jāsamaksā 26 miljonu ASV dolāru liels sods.