foto: LETA
Mārtiņa Freimaņa dzimtajā Aizputē plaši atzīmēs viņa vārda dienu
33 gadu vecumā mirušais talantīgais mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis.
Slavenības
2018. gada 12. oktobris, 18:27

Mārtiņa Freimaņa dzimtajā Aizputē plaši atzīmēs viņa vārda dienu

Jauns.lv / LETA

10.novembrī Aizputē, pieminot mūziķi Mārtiņu Freimani, notiks plašas Mārtiņdienas svinības, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Ilze Pleša.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Organizētāji stāstīja, ka Freimanim Mārtiņdiena bija mīļākie svētki, uz tiem viņš aicināja draugus, cienāja ar paša gatavotiem gardumiem un kopā gāja ķekatās. Viņa draugi turpina šo tradīciju, Aizputē rīkojot Freimaņa Mārtiņdienu.

Interesentiem tiks atvērta Freimaņa piemiņas istaba Skolēnu Jaunrades centrā, kurā varēs ieskatīties laikā no plkst.11 līdz 14.30. Aizputes vidusskolā visas dienas garumā būs apskatāma foto izstāde "Kopā ar Mārtiņu", savukārt plkst.12 Aizputes Mākslas skolā tiks atklāta skolēnu zīmējumu izstāde "Dzīve kā košums".

Vienā no senajiem koka namiem pilsētas vēsturiskajā centrā darbojas "Ideju māja", un tajā plkst.13 pulcēsies aktīvie vietējie jaunieši, izdziedot Freimaņa dziesmas.

Aizputes Kultūras namā plkst.13.30 tiks demonstrēta Arvīda Krieva dokumentālā filma "Freimis. Mārtiņš Freimanis". Filma ir par Freimaņa dzīvi - gan to, kuru redzēja un pazina visa Latvija, gan to, kuru viņš dzīvoja, kad skatuves gaismas tika izslēgtas.

Plkst.15 plānots piemiņas brīdis Misiņkalna kapsētā, kur Freimaņa atdusas vietā izvietots akmens, kurā tēlnieks un mūziķa draugs Uldis Zariņš kā simbolisku tēlu atveidojis Freimaņa sirdi.

Bet plkst.16 tiks aizvadīti Daigas Mazvērsītes sarakstītās biogrāfiskās grāmatas atvēršanas svētki Aizputes Kultūras namā. Par atvēršanas svētku muzikālo noformējumu gādās koris "Mūza", kuru repertuārā grupas "Tumsa" daiļrade ir jau daudzus gadus.

Līdztekus daudzajiem Mārtiņdienas pasākumiem Aizputē visu dienu skanēs Mārtiņa Freimaņa mūzika, bet kulminācija būs koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis", kas šoruden ar izpārdotām koncertzālēm apceļo visu Latviju. Koncerts sāksies plkst.19 Aizputes novada sporta centrā "Lejaskurzeme", un tajā ar Freimaņa dziesmām priecēs Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Madara Grēgere, Katrīna Bindere, Gatis Mūrnieks, Ivo Fomins, grupas "Līvi", "Z-Scars", "Refleksija", Zintis Žvarts un mūziķu grupa Jāņa Strazda vadībā. Koncertā tiks vākti ziedojumi, lai atbalstītu neārstējami slimu bērnu aprūpes centra "Sapņu tilti" celtniecību.

Pēc koncerta noslēguma plkst.22 norisināsies Gaismas gājiens, kas sāksies Aizputes Sporta centrā un virzīsies uz Tebras upi pāri "Sapņu tiltiem", simboliski iezīmējot projekta virsmērķi. Pasākuma dalībnieki aicināti ierasties ar savām svecītēm vai lāpām, bet nepieciešamības gadījumā tās varēs saņemt arī gājiena sākumpunktā.

Atvadas no Mārtiņa Freimaņa

gallery icon
26

Koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

28. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis".

gallery icon
101

Grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki

Dzintaru koncertzālē notikuši Daigas Mazvērsītes grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki. Biogrāfiskā grāmata, kurā ar saviem stāstiem dalījušies Freimaņa ...

gallery icon
72
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās