Aktieris Kareļins met jokus pie malas un aicina balsot: "Ja pēc vēlēšanām kas noies greizi, vainot varēsim tikai paši sevi"
foto: LETA
Kristians interesējas par valstī notiekošo un atšķirībā no daudziem amata brāļiem, kas par politiku negrib ne dzirdēt, izturas atbildīgi pret gaidāmajām vēlēšanām.
Slavenības
2018. gada 5. oktobrī, 13:13

Aktieris Kareļins met jokus pie malas un aicina balsot: "Ja pēc vēlēšanām kas noies greizi, vainot varēsim tikai paši sevi"

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Aktieris Kristians Kareļins, neraugoties uz spožām jokupētera lomām, ir pārsteidzoši nopietns, ja runa par politiku un vēlēšanām.

Aktieris Kareļins met jokus pie malas un aicina ba...

Lai arī Kristians Kareļins vairākus gadus redzams uz Latvijas Nacionāla teātra skatuves, lielākoties skatītāju apbrīnu un mīlestību viņš iemantojis, būdams TV3 seriāla «Viņas melo labāk» Kostja, kā arī komisks tēls un parodētājs no ceļojošajām izrādēm «Žūpu Bērtulis» un «(Ne)pareizie dziesmusvētki».

Seriāla "Viņas melo labāk" jaunās sezonas atklāšana

14. maijā Andrejsalas restorānā “Riga Sunset Lounge” notika TV3 seriāla “Viņas melo labāk” sestās sezonas atklāšanas pasākums.

Vērojot Kostjas izdarības seriālā, ne vienam vien skatītājam radies priekšstats, ka aktieris arī realitātē dzīvo uz «vella paraušanu», maz likdamies zinis par nopietnām sfērām. Tomēr, kā izrādās, Kristians interesējas par valstī notiekošo un atšķirībā no daudziem amata brāļiem, kas par politiku negrib ne dzirdēt, izturas atbildīgi pret gaidāmajām vēlēšanām.

«Šī ir reize, kad jādodas balsot. Balsot ne «par mazāko ļaunumu», bet pēc sirdsapziņas. Savu izvēli esmu izdarījis par jauniem, inteliģentiem cilvēkiem, kas man sevi ir pierādījuši politiskajās debatēs,» atklāj aktieris, kurš cītīgi sekojis līdzi deputātu kandidātu debatēm, ko šogad bagātīgi piedāvājušas televīzijas.

Aktieris secina, ka nebūs tā, ka 100 procenti viss apmierinās partiju solījumos un programmās, un to arī nevajagot gaidīt. «Arī manis izvēlētās partijas programmā ir daži punkti, par ko mans viedoklis atšķiras, taču, atdodot savu balsi «par mazāko ļaunumu», populistiem vai «droši pāri 5% barjerai», mēs jaunu politisko kultūru, jaunas sejas, idejas Saeimas sastāvā nevarēsim ieraudzīt. Bet man to ļoti gribētos,» par savu redzējumu teic aktieris.

""Viss ir slikti, Saeimā sēž 100 nekrietneļi," šādas un līdzīgas frāzes ikdienā nākas dzirdēt bieži. Bet šos cilvēkus taču mēs paši deleģējam pārstāvēt mūsu intereses Saeimā, pašvaldībā. Mēs paši veidojam politiku. Ja paši neiesaistamies partijās, tad mazākais, ko varam darīt - piedalīties vēlēšanās un atdot savu balsi par politisko spēku, kurš pārstāv manas intereses. Ja pēc vēlēšanām kas noiet greizi, tad vainot varēsim tikai paši sevi.
Savukārt nepiedalīties vēlēšanās, jo "ko tad es tur varu mainīt", ir, maigi izsakoties, bezatbildīgi un gļēvi," strikti nosaka Kareļins.