foto: AFP/Scanpix
Šogad Rīgā pirmoreiz uzstāsies pērnā gada Eirovīzijas uzvarētājs Salvadors Sobrals
Portugāļu izpildītājs, kurš pērn pārsteidza Eiropu, apvieno savā mūzikā fado gaišo melanholiju ar džeza šarmanto valdzinājumu.
Mūzika
2018. gada 4. oktobris, 12:05

Šogad Rīgā pirmoreiz uzstāsies pērnā gada Eirovīzijas uzvarētājs Salvadors Sobrals

Jauns.lv

Decembrī Rīgā uzstāsies pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs portugālis Salvadors Sobrals, liecina informācija mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" mājaslapā.

Sobrals 4. decembrī muzicēs "Splendid Palace", viņš uzstāsies „Art Of Riga Jazz” koncertu sērijas ietvaros.

Šis portugāļu izpildītājs, kurš pērn pārsteidza Eiropu, apvieno savā mūzikā fado gaišo melanholiju ar džeza šarmanto valdzinājumu. Salvadors Sobrals iekaroja starptautisku atzinību un melomānu mīlestību, kad kļuva par 2017. gada Eirovīzijas konkursa uzvarētāju un atnesa Portugālei pirmo uzvaru 53 gadu laikā, pārtraucot visilgāko kādas valsts neveiksmju sēriju konkursa vēsturē.

foto: REUTERS/SCANPIX
Salvadors Sobrals svin uzvaru 2017. gada Eirovīzijā.

Par šo uzvaru Spānijas lasītākajā izdevumā „El Pais” bija teikts: “Sobrala izcilais priekšnesums ir ne tikai mūzikas uzvara pār šovu, bet arī atgādinājums par tiem mākslas aspektiem, kas tika nodoti, lai izdabātu modes tendencēm un komerciālajām interesēm.”

2017. gada septembrī Sobrals sniedza savu "atvadu priekšnesumu", tajā apstiprinot iepriekš izskanējušas baumas par savu veselības stāvokli. Nu viņš atgriežas uz skatuves un šo periodu komentē īsi: „ Bija problēma un nu tā ir atrisināta. Tagad ir jāsāk muzicēt, tas ir tas, ko man patīk darīt visvairāk!” Šogad mākslinieks ir izlaidis divus singlus „Mano a Mano” un „Cerca del Mar”.

Eirovīzijas 2017 uzvarētājs Salvadors Sobrals un viņa emocijas

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois".

gallery icon
38

Abas šīs kompozīcijas kārtējo reizi pierāda, ka Salvadoram nav nepieciešams „slēpties” aiz krāšņa šova, viņa mūzikas un balss skanējums ir tik emocionāli piesātināti, ka papildus anturāža ir vienkārši lieka.