foto: LETA
Jaunā Helio iTV pieslēgta jau vairāk nekā pusei klientu
TV
2018. gada 17. septembris, 15:50

Jaunā Helio iTV pieslēgta jau vairāk nekā pusei klientu

Karlīna Timofejeva

Šā gada jūnijā Lattelecom uzsāka Interaktīvās TV klientu migrāciju uz Helio interaktīvo televīziju – Baltijā pirmo televīzijas vidi, kas sniedz mūsdienīgāku TV skatīšanās pieredzi, ļaujot saturu lietot un pārvaldīt vairākās ierīcēs, neatkarīgi no paša atrašanās vietas, un piedāvā satura rekomendācijas. Šobrīd jau vairāk nekā puse Interaktīvās TV klientu visā Latvijā kļuvuši par Helio iTV skatītājiem.

Helio iTV sniedz jaunu, daudz vērienīgāku skatīšanās pieredzi gan TV, gan viedtālrunī un planšetē, turklāt visās vidēs skatītais saturs ir saistīts. Tā ļauj savu televīziju, filmas un seriālus ne tikai skatīties, bet arī pārvaldīt, atrodoties ārpus mājas, piemēram, no sava mobilā telefona vai planšetes ierakstīt raidījumu vai tajā skatīties mājās abonētos kanālus, seriālus un citu saturu. Helio iTV ir arī attīstīts satura ieteikumu rīks, tiem skatītājiem, kas snieguši atļauju savu datu apkopošanai, vienkāršojot izvēli plašajā satura piedāvājumā.

“Līdz ar Helio iTV uz pilnīgi jaunu vidi pārcēlām lietotājus, kuri iepriekš jau vienpadsmit gadus bija izmantojuši un saraduši ar Lattelecom Interaktīvās TV vidi un darbības principiem.  Iepriekšējā Interaktīvā TV vairs nespēja pilnībā izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas un neatbilda mūsdienu prasībām. Jaunā Helio iTV vide būtiski atšķiras gan vizuāli, gan iespēju ziņā, tādēļ iepriekš veicām lietotāju pieredzes testus un rīkojām fokusgrupas par jaunās vides ērtību, taču vienlaikus arī rēķinājāmies, ka šis būs pārmaiņu process. Jebkurš moderns IT risinājums attīstās līdz ar lietotāju pieredzi, tādēļ novērtējam ierosinājumus – jo vairāk tos saņemam, jo vairāk varam veikt izmaiņas, kas ir būtiskas plašam klientu lokam. Ir izmaiņas, ko esam jau veikuši, tieši pateicoties lietotāju ierosinājumiem,” saka Lattelecom izklaides un komunikāciju pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

Šobrīd, ņemot vērā klientu aptauju rezultātus, jau atjaunoti vairāki pogu īsceļi, un jau tuvākajā laikā klienti varēs redzēt tālākos uzlabojumus, pie kuriem strādājam un kurus klienti izceļ visvairāk – tiks atjaunota “back” poga, kas atgriež skatītāju iepriekš skatītajā kanālā, samazināts vairāku skatu caurspīdīgums, palielināts izvēlnes burtu izmērs un citas izmaiņas. Pēc klientu aptaujām var secināt, ka lielākā daļa biežāk lietoto pārvaldīšanas funkciju jau pēc mēneša tiek norādītas kā ērtas, piemēram, “atgriešanās uz raidījumu sākumu”, “TV programma televizorā”, ko attiecīgi 80% un 72% no aptaujātajiem norāda kā ērti lietojamu.

Lai Helio iTV iepazīšanu un lietošanu nesarežģītu tas, ka klientam ir kāds no vecajiem pults modeļiem, kur atsevišķu funkciju veikšana ir apgrūtināta, Lattelecom piedāvā iespēju bez maksas to apmainīt pret jaunu kādā no Lattelecom veikaliem. Informāciju par tuvāko veikalu var iegūt Lattelecom mājaslapā: www.lattelecom.lv/majai/klientiem/kontakti/lattelecom-veikali.

Tēmas