foto: Mārtiņš Ziders
Ar prezidenta ierašanos, krāšņiem tērpiem un vērienīgu koncertu Opera svin 100. sezonas atklāšanu
Latvijas Nacionālās operas un baleta 100. jubilejas sezonas atklāšanā klāt bija arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni.
Sarkanais paklājs
2018. gada 6. septembris, 21:04

Ar prezidenta ierašanos, krāšņiem tērpiem un vērienīgu koncertu Opera svin 100. sezonas atklāšanu

Jauns.lv

Šovakar ar 100. sezonas atklāšanas koncertu Operas namā sākās 2018./2019. gada sezona. Programma bija veidota divās daļās - pirmā veltīta baletam, bet otrā - operai. Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti, LNO koris un orķestris piedāvāja ieskatu gaidāmajā sezonā un ļāva atskatīties uz spožākajām mākslas virsotnēm no iepriekšējo sezonu uzvedumiem.

Latvijas Nacionālās operas un baleta 100. sezonas atklāšana

Latvijas Nacionālās operas un baleta 100. sezonas atklāšana.

gallery icon
61

Latvijas Nacionālā opera un balets simtās jubilejas sezonā piedāvās daudzveidīgu programmu - iestudēs četras operas un trīs baletus, pievēršoties gan labi zināmām vērtībām, gan iepazīstinot ar pilnīgi jauniem mākslasdarbiem.

Spožas pasaules zvaigznes pulcēs Latvijas Nacionālās operas trupas svinību koncerts “Mūsu Operai 100”. Turpinot iepriekšējos gados veiksmīgi aizsākto tradīciju, šosezon divi jauniestudējumi tiešraidē tiks demonstrēti prestižās starptautiskās digitālajās vietnēs “Opera Vision” un ARTE.

28. septembrī Latvijas Nacionālā opera un balets iezīmēs savas pastāvēšanas otrās simtgades sākumu ar Riharda Vāgnera operas “Klīstošais holandietis” pirmizrādi diriģenta Mārtiņa Ozoliņa un režisora Viestura Kairiša interpretācijā.

Operas “Klīstošais holandietis” pirmizrādē galvenajās lomās būs izcilie solisti Egils Siliņš, Vida Miknevičute, Ains Angers un Korbijs Velčs. Pirmizrādes tiešraide skatītājiem visā pasaulē tiks demonstrēta digitālajā vietnē www.operavision.eu.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās Latvijas Nacionālā opera un balets līdzās daudzveidīgajām repertuāra izrādēm turpinās kamermūzikas koncertus Beletāžas zālē, aicinās uz izglītojošiem pasākumiem gan bērnus, gan pieaugušos.