foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Kino mīļi pulcējas Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma atklāšanā
Kino
2018. gada 6. septembris, 11:58

FOTO: Kino mīļi pulcējas Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma atklāšanā

Jauns.lv

Trešdien, 5. septembrī, kinoteātrī “K.Suns” ar trīs Baltijas valstu kopīgi veidoto Latvijas Simtgades filmu “Laika tilti” tika atklāts 22. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums.

Foruma skates atklāšanas filma Laika tilti (režisori Kristīne Briede un Audrjus Stonis) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopražojums. Tā veidota kā meditatīva eseja par Baltijas poētiskā dokumentālā kino skolas režisoru darbu 60.-70. gados.

Filmu skate Atmiņas par nākotni līdz 9. septembrim būs skatāma kinoteātrī “K.Suns” un atsevišķos seansos arī Jēkabpilī, Rēzeknē, Cēsīs, Daugavpilī un Valmierā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma atklāšana

5.septembrī kinoteātrī "K.Suns" ar trīs Baltijas valstu kopīgi veidoto filmu "Laika tilti" atklāts 22. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums.

gallery icon
36

Dokumentālo filmu foruma atklāšanu, protams, apmeklēja arī daudzi ar kino industriju saistīti ļaudis. Gan leģendārais operators Miks Zvirbulis un režisors Viesturs Alksnītis, gan aktieri Iveta Pole un Kaspars Znotiņš, gan sabiedrībā sen neredzētais kinozinātnieks un pasniedzējs Ābrams Kleckins.

Foruma ietvaros Rīgā šonedēļ ierodas ap 100 ārzemju kino profesionāļu, lai piedalītos filmu projektu tirgū un semināros, savukārt skatītāji aicināti apmeklēt starptautiskos festivālos godalgotu dokumentālo filmu seansus. Programmā Atmiņas par nākotni apkopotas deviņas filmas, kas ataino laikmetu paralēles un saskares punktus, rosina patiesu paaudžu dialogu, kā arī mudina domāt par mantojumu, ko nododam nākotnes paaudzēm.