foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Nezināju, ka Mārtiņa dzīves pēdējie mirkļi bija tik baisi" - Freimaņa grāmatas autore Mazvērsīte atklājusi daudz vairāk
Slavenības
2018. gada 5. septembris, 05:42

"Nezināju, ka Mārtiņa dzīves pēdējie mirkļi bija tik baisi" - Freimaņa grāmatas autore Mazvērsīte atklājusi daudz vairāk

Žurnāls "Kas Jauns"

„Strādājot pie materiāla, bija pamatīgs kamols kaklā. Tas mani žņaudza briesmīgi,” saka jaunās grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" autore, mūzikas žurnāliste Daiga Mazvērsīte.

Pagājušajā nedēļā Mārtiņa draugi, laikabiedri un viņa mūzikas cienītāji pulcējās Dzintaru koncertzālē, lai draudzīgā atkalredzēšanās priekā piedzīvotu Daigas Mazvērsītes veidotās biogrāfiskās grāmatas par Freimani atvēršanu.

Grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki

Dzintaru koncertzālē notikuši Daigas Mazvērsītes grāmatas “Mans draugs Mārtiņš Freimanis” atvēršanas svētki. Biogrāfiskā grāmata, kurā ar saviem stāstiem dalījušies Freimaņa ...

gallery icon

Mārtiņš Freimanis viņsaulē aizgāja pirms septiņarpus gadiem. Daiga Mazvērsīte pie grāmatas strādāja vairākus gadus un šajā laikā satikās ar daudziem desmitiem mūziķa draugu un laikabiedru, uzklausot viņu atmiņas un apkopojot tās vienā smeldzīgā stāstā.

„Raudāt gan neraudāju, taču kamols kaklā žņaudza pamatīgi – tāds riebīgs stāvoklis bija regulāri. Žēl bija ne tikai Mārtiņa, bet arī sevis, ka man visai šai viņa dzīvei bija jāiziet cauri. Tie viņa dzīves pēdējie kadri, ko Kārlis Būmeisters aprakstīja… Man vispār nebija ne jausmas, ka tas bija tik baisi…” žurnālam "Kas Jauns" par savu darbu pie grāmatas pastāstījusi Daiga.

Pagājušajā nedēļā notika ne tikai Freimanim veltītās grāmatas atvēršanas svētki, bet arī sirsnīgs koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis", kur uz skatuves kāpa mūziķa draugi un laikabiedri.

Koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

28. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis".

gallery icon

Fragmentus no Freimanim veltītās grāmatas un to, kādas mistikas lietas, saistītas ar Mārtiņa dziesmu izdošanu, piedzīvojis Guntars Račs, lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!