No blondas dīvas par huligāni - stilisti Rudzinsku uz ielas vairs nepazīst
Slavenības
2018. gada 2. septembris, 10:21

No blondas dīvas par huligāni - stilisti Rudzinsku uz ielas vairs nepazīst

Žurnāls "Kas Jauns"

TV pārvērtību šovu vadītāja stiliste Kristīne Rudzinska šovasar pati krasi mainījusi imidžu. Pat kolēģi viņu atpazīst tikai tad, kad Kristīne tos pasveicina.

Pēc 20 gaišmates tēlā aizvadītiem gadiem Kristīne ir pārtapusi par bruneti, turklāt matus nogriezusi pavisam īsus, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Viss, kas ir tīrais, piegludinātais, automātiski padara cilvēku vizuāli vecāku, prognozējamāku, savukārt viss, kas ir noformulējams kā „radošā nekārtība”, dod jaunus impulsus,” stāsta stiliste.

„Zinu, ka cilvēki griež nost matus, jo uzskata, ka tajos uzkrājas enerģija. Citi griež pēc slimībām vai, piemēram, tādu lielu pārdzīvojumu gadījumos kā šķiršanās. Man nekas tamlīdzīgs nav kalpojis par impulsu pārvērtībām. Man ģimene aizvien ir miera osta, un dzīvē viss ir kārtībā,” žurnālam bildusi Kristīne.

Viņa uzskatu, ka matu krāsa, garums un griezums ļoti precīzi atspoguļo sievietes iekšējo noskaņojumu. „Manējais pašlaik pilnīgi noteikti ir tāds huligānisks. Jo man arī griezums ir tāds, starp citu, pašlaik modernākais, kas izskatās tā, it kā laikā, kad pati esmu gulējusi, kāds ir paņēmis šķēres un matus izrobojis. Tā ir absolūta aktualitāte, ko izvēlas arī Holivudas zvaigznes, piemēram, Kristena Stjuarte. Viss, kas ir tīrais, piegludinātais, automātiski padara cilvēku vizuāli vecāku, prognozējamāku, savukārt viss, kas ir noformulējams kā „radošā nekārtība”, dod jaunus impulsus,” stāsta stiliste.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kristīne 2014. gada novembrī.

Kristīne uzreiz atzīst, ka viņai jaunībā bijušas visas iespējamās matu krāsas – gan rudāki, gan tumšāki, gan gaišāki –, kā arī ir bijis posms, kad staigājusi ar gariem melniem matiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Augustā, apmeklējot ballīti pirms "Prāta vētras" koncerta Mežaparkā, ar aroda māsu Žannu Dubsku tērzējošo Kristīni Rudzinsku jaunajā tēlā pirmajā acumirklī neatpazina arī modes dizainers Dāvids. „Kāpēc?” viņš izteiksmīgi vaicāja kolēģei par matu krāsas un griezuma maiņu.

Ar savu jauno veidolu Kristīne ir apmierināta, un, spogulī paskatoties, viņai tagadējais izskats patīk. Taču vēl aizraujošāk stilistei ir pavērot apkārtējo reakciju. „Cilvēki mani neatpazīst! Kopš nogriezu un nokrāsoju matus, pazīstami cilvēki mani sveicina tikai tad, kad pasveicinu viņus pirmā. Ir interesanti, ja neatbilsti kaut kādiem priekšstatiem, ko no tevis sagaida, tad cilvēki ir pārsteigti. Un tas ir ļoti forši. Šis man pašai ir īsts piedzīvojums. Mainot matu griezumu un krāsu, tas nozīmē, ka maini arī meikapu, apģērbu un visu kopējo tēlu – tu vairs neesi blonda dīva, bet tāds huligāns. Un ir aizraujoši redzēt, ka pavisam citādi reaģē arī vīrieši. Ir tādi, kam iepriekšējais tēls šķita lielisks, un ir arī tādi, kam tagadējais stils liekas interesantāks. Sanāk tāds antropoloģisks pētījums. Daudzi uzsver, ka izskatos jaunāka. Esmu dzirdējusi arī: „Ak vai, tavi blondie mati... Tavs skaistums... Kā tu tā izdomāji?! Kas tev dzīvē ir noticis?” Īstenībā tas ir ļoti mīlīgi,” uzsver Rudzinska.