FOTO: Martinsone, Šimkus, Eglija - sabiedrībā zināmas dāmas demonstrē krāšņus jūgendstila tērpus
Slavenības
2018. gada 20. augusts, 08:26

FOTO: Martinsone, Šimkus, Eglija - sabiedrībā zināmas dāmas demonstrē krāšņus jūgendstila tērpus

Jauns.lv

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" noticis vēl līdz šim nebijis pasākums - jūgendstila tērpu modes parāde, kur modeļu lomā iejutās sabiedrībā pazīstamas dāmas.

Krāšņais pasākums ar dažnedažādiem muzikāliem priekšnesumiem aizkustinājis daudzus jūgendstila modes parādes apmeklētājus, par to liecināja nerimstošie aplausi pasākuma noslēgumā.

Jūgendstila modes parāde kultūras pilī "Ziemeļblāzma"

gallery icon

Modes parāde ar 100 tērpu kolekciju veidoja trīs apakškolekcijas, un aptuveni 30 jūgendstila tērpus radīja pašmāju dizaineri, vairāki jūgendstila tērpi bija atvesti Lūznavas muižas un Limbažu novadpētniecības muzeja īpašumiem.

Tāpat viesos bija uzaicinātas modes mākslinieces no Krievijas un Ukrainas, kas arī bija atvedušas savus tērpus. Greznos tērpus papildināja jūgendstilā ieturētas rotas un cepures, kā arī citi aksesuāri – somiņas un lietussargi. Sabiedrībā zināmām dāmām tērpi, kurus tās demonstrēja, izskatījās satriecoši!

Jūgendstila tērpus izrādīja operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča, operdziedātāja Elīna Šimkus, aktrise Mirdza Martinsone, sportiste Jeļena Prokopčuka, aktrise Ērika Eglija, bet muzikālu priekšnesumu sniedza komponists Uldis Marhilevičs un dziedātāja Anmary.