foto: Mārtiņš Ziders
Džeza baudītāji Galantes festivālā novērtē "Queen" un "Nirvana" melodijas jaunās skaņās
Sarkanais paklājs
2018. gada 11. augusts, 09:00

Džeza baudītāji Galantes festivālā novērtē "Queen" un "Nirvana" melodijas jaunās skaņās

Jauns.lv

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, turpinās festivāla “Summertime – aicina Inese Galante”. Festivāla otrajā dienā apmeklētāji varēja baudīt koncertu "Nirvana, Queen, Led Zeppelin džezā!".

Uz Dzintaru koncertzāles skatuves leģendārais Krievijas pianists Daniils Krāmers un kaimiņzemes vadošā saksofonista un džeza mūzikas virtuoza Antona Rumjanceva džeza kvartets izpildīja leģendārus pasaules roka hitus.

Festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” otrā diena

2018. gada festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” otrā diena.

gallery icon

Antons Rumjancevs radījis koncertu programmas “Nirvana in Jazz”, “Queen in Jazz”, “Led Zeppelin in Jazz” un citas. Šo izcilo roka kolektīvu skaņdarbi skanējuši un turpina skanēt koncertzālēs, festivālos un radiostacijās visā pasaulē. Daudzi džeza mūziķi interpretē pasaules slavenu dziesmu melodijas, taču Rumjancevs ir izveidojis īpašas programmas, kas veltītas katrai rokgrupai atsevišķi. Viņa interpretācijās ir jūtama krāšņa emocionalitāte un temperaments, bet tajā pašā laikā cieņa pret leģendārajām dziesmām un to izpildītājiem.

Nu kopā ar Daniilu Krāmeru, kas festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” uzstājas jau piekto gadu pēc kārtas, Rumjanceva džeza kvartets klausītāju vērtēšanai nodeva koncertu "Nirvana, Queen, Led Zeppelin džezā!".

Apmeklētāju vidū bija arī vairāki sabiedrībā zināmai cilvēki - jaunā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa ar vīru Jāni, dižā aktrise Lilita Ozoliņa, Saeimas deputāts un atzītais neiroķirurgs Renārs Putniņš un citi.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" atklāšanas koncerts un preses konference

9. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, sākās festivāls "Summertime – aicina Inese Galante". Šarmantu muzikālo svētku atmosfēru atklāšanas koncertā radīja dziesmas ...

gallery icon