foto: no privātā arhīva
“Latvijas sirdsdziesmu” uzvarētājs Rikardions stūrē autobusu
Mūziķi Rikardionu satiksmes autobusā daudzi atpazīst.
Slavenības
2018. gada 15. jūlijs, 10:06

“Latvijas sirdsdziesmu” uzvarētājs Rikardions stūrē autobusu

Jauns.lv

Lai arī uzvarējis ar dziesmu “Vilciens”, “Latvijas sirdsdziesmas” uzvarētājam Rikardionam, īstajā vārdā Rihardam Milleram tuvāks tomēr izrādās cits sabiedriskā transporta līdzeklis – pasažieru autobuss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas sirdsdziesmas fināls 2018

16. jūnijā Lielvārdē pirmo reizi tika noskaidrota Latvijas sirdsdziesma. Rembates parka brīvdabas estrādē par šo godu sacentās 15 dziesmas. Apkopojot ...

gallery icon
31

Intervijā žurnālam “Rīgas Viļņi” viņš atzīst, ka „mūzika ir kā saldais ēdiens”, bet, lai būtu sociālās garantijas un stabili ienākumi, viņš jau divus gadus strādā par autobusa šoferi.

„Braucu pa Cēsīm un starppilsētu reisos uz Alūksni, Kārsavu, Rēzekni vai Rīgu. Pie šā darba nonācu, kad man radās problēmas ar balsi. Tad fiksi apguvu šīs prasmes un nokārtoju tiesības. Ja kaut kas notiek, šis ir darbs, ar ko maizīti varu nopelnīt,” stāsta Rikardions.

foto: no privātā arhīva
Te nu kļūst skaidrs, kāpēc Riharda Millera skatuves vārds ir Rikardions.

Vaicāts, kā uz to reaģē autobusa pasažieri, mūziķis teic, ka gadās jautri brīži. „Kārsavā iekāpj jaunietis, uzsit man uz pleca un prasa – tu esi Rikardions? Saku – jā. Man ir tavas dziesmas, es klausos, – viņš atbild.

Izkāpju Balvos pīppauzē, tur divas dāmas prasa, vai Rikardions gadījumā nav mans brālis, jo es esot ļoti līdzīgs viņam… Saku – nē, jo pats esmu Rikardions. Netic, ka cilvēks, kurš kāpj uz skatuves, ikdienā spēj darīt citādu darbu,” smej mūziķis.