Slavenības
2018. gada 9. jūlijs, 12:00

Āboltiņa, Ušakovs, Duļevska, Reiniks – arī viņi piedalījās svētkos

Jauns.lv

Ar grandiozu koncertu „Zvaigžņu ceļā" Mežaparka Lielajā estrādē 8. jūlijā izskanēja XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Latvijas simtgades svētkus apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.

Sabiedrībā zināmi ļaudis simtgades Dziesmu un Deju svētkos

Sabiedrībā zināmi ļaudis simtgades Dziesmu un Deju svētkos

gallery icon
57

Starp vairākiem desmitiem tūkstošiem svētku apmeklētāju Daugavas stadionā un Mežaparka Lielajā estrādē bija daudz slavenību.

Politiķi – eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu Freibergu, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar sievu Ivetu, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, kultūras ministre Dace Melbārde, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola ar vīru Andri Ozolu, Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Ivetu Strautiņu-Ušakovu un citi.

Modes māksliniece Elita Patmalniece, TV3 moderatore Agnese Vārpiņa ar ģimeni, TV3 šova „Dejo ar zvaigzni!” ceturtās sezonas dalībnieks, „Latvijas lepnums” Mārtiņš Oliņš ar sievu Rūtu, dziedātājs Lauris Reiniks, TV raidījumu vadītāji Jana Duļevska un Valters Krauze, dziedātāja Olga Rajecka un daudzi citi.

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon
344

Visi viņi vai nu piedalījās, vai īpaši cītīgi sekoja līdzi dejošanai un dziedāšanai, kas Latvijā ilga vairāk nekā nedēļu. Dažs mugurā bija vilcis tautastērpu, cits posies citās svētku drānās, bet visus viņus vienoja šie simtgades Dziesmu un Deju svētki.