foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Teterovskis: "Esmu piedalījies visos Dziesmu svētkos, cik vien varēju!"
"Kad nav jādiriģē, es dziedu!" saka Ints.
Slavenības
2018. gada 6. jūlijs, 08:18

Teterovskis: "Esmu piedalījies visos Dziesmu svētkos, cik vien varēju!"

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziesmu svētku virsdiriģents un jauniešu kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis (46) pat nespēj saskaitīt, cik daudzos Dziesmu svētkos ir piedalījies.

"Noteikti kļūdītos, ja gribētu nosaukt kādu konkrētu skaitli," uz žurnāla "Kas Jauns" vaicājumu, cik Dziesmu svētku ir viņa pieredzē, atbildējis Teterovskis.

"Kad dziedāju zēnu korī, piedalījos visos Dziesmu svētkos. Man tā šķiet. Cik reižu kopumā? Visos, cik vien varēju. Esmu bijis Dziesmu svētku noslēguma koncerta vadītājs, arī virsdiriģents. Cik precīzi, nepateikšu... Daudz."

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ints pirms desmit gadiem, pošoties svinīgajam Dziesmu svētku gājienam.

"Viss Dziesmu svētku laiks – mēģinājumi, koncerti –, viss no sākuma līdz beigām ir augstā emocionālā līmenī," saka Ints.

"Krasu emociju uzplūdu man nav. Īpaši mani saviļņo mirkļi, kad diriģē mūsu dižgari. Katrā kustībā tur redzu gadu desmitus... Esmu laimīgs, ka iepriekšējos svētkos varēju dziedāt, kad Gido Kokars diriģēja, kad pirms tam Imants Kokars diriģēja. Tas ir vēsturiski..."

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens: Latgales, Zemgales, Rīgas un diasporas kolektīvi

Simtgades Vispārējo Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens

gallery icon

"No sirds izbaudiet svētkus. Arī šajos Dziesmu svētkos būs svešākas dziesmas. Pagūstiet tās iepazīt, un jums tie būs svētki no A līdz Z. Tāpat kā man," iesaka diriģents.

Dziesmu un deju svētku atklāšanas dienas noslēgums - emocionāls un sirsnīgs koncerts dalībniekiem

gallery icon