Kārļa Būmeistera trīsgadīgais puika nejauši piedalās Mārtiņa Freimaņa dziesmas ierakstā
foto: Publicitātes
"Dēls dziesmas vidū neliedzās izteikt savas domas par manu priekšnesumu," saka Kārlis.
Mūzika
2018. gada 25. jūnijā, 11:16

Kārļa Būmeistera trīsgadīgais puika nejauši piedalās Mārtiņa Freimaņa dziesmas ierakstā

Jauns.lv

Pirms divām nedēļām klajā nāca Latvijas mūziķu veltījumu albums pāragri viņsaulē aizgājušajam Mārtiņam Freimanim un viņa dziesmām. Nu klausītāju vērtēšanai nodota arī albuma pēdējā dziesma, ko ieskaņojis Freimaņa labs draugs un savā ziņā arī skolnieks - Kārlis Būmeisters.

Kārļa Būmeistera trīsgadīgais puika nejauši piedal...

Kārlis Būmeisters izlēmis iedziedāt Mārtiņa dziesmu “Līdz Himalaju mākoņiem”, tā ierakstīta Kārļa dzīvoklī Briselē un piedalījies arī Būmeistera trijis gadus vecais dēls.

"Man pietrūkst Freimja dabiskuma mūzikā, dažu šķību nošu un teju tveramas pirmatnējas enerģijas neizpucētos, studijas dezinfekciju nepieredzējušos skaņdarbos. Cienot viņa piegājienu dziesmu tapšanā, izlēmu, ka šī man tik tuvā "Himalaju" dziesmiņa albumā arī paliks kā vienīgo reizi ierakstīts virtuves demo ieraksts Briseles dzīvoklī, piepalīdzot manam mazajam Būmeisteram ar mikrofona turēšanu, kurš dziesmas vidū neliedzās izteikt savas domas par manu priekšnesumu," saka Kārlis.

"Lai nu tā arī paliek. Priekā, Freimi. Kas to būtu domājis, ka šis Tev sanācis tik Liels gabals, mācēdams palikt tik mazs aiz citu hitu ēnas,” piebilst viņš.

Mārtiņa Freimaņa piemiņas albuma prezentācija

Arī albuma “Mans draugs – Mārtiņš Freimanis” izpildproducents Guntars Račs saka, ka no visām albuma 12 dziesmām tieši šī, Briseles dzīvokļa virtuvē ierakstītā, viņu emocionāli uzrunājusi visvairāk.

"Tajā dominē pats dziesmas stāsts, kas nav nedz izpušķots, nedz izsmērēts. Ļoti iespējams, ka man šī versija pat patīk labāk par oriģinālo, jo, mainoties lietu apstākļiem, mēs Freimaņa dziesmas tagad klausāmies savādāk," norāda Račs.

"Kad Kārlis atsūtīja šo demo ierakstu, es uzreiz teicu, ka tā ir gatava versija un tur vairs neko nevajag mainīt.”

Mārtiņa Freimaņa atceres pasākums Mārtiņdienā, Aizputē Misiņkalna kapos 2013. gada 10. novembrī

Mārtiņa Freimaņa atceres pasākums Mārtiņdienā, Aizputē Misiņkalna kapos 2013. gada 10. novembrī