foto: Mārtiņš Ziders
Uz leģendārās dejotājas Vijas Vētras jubilejas koncertu slavenības ierodas pa "putekļu un šķembu paklāju"
Slavenības
2018. gada 19. jūnijs, 12:19

Uz leģendārās dejotājas Vijas Vētras jubilejas koncertu slavenības ierodas pa "putekļu un šķembu paklāju"

Jauns.lv

Pirmdien, 18. jūnijā, Rīgas Latviešu biedrības namā sumināta tika leģendārā dejotāja, horeogrāfe, lektore, pedagoģe Vija Vētra - ar koncertu “’Ja tu esi dejā, tu jau esi Dievā” tika atzīmēta viņas 95 gadu jubileja un uz skatuves pavadīti 75 gadi.

Koncertā piedalījās Vija Vētra, Raimonda Vazdika, Agra Daņiļeviča deju skola ‘’Dzirnas’’, vokālā grupa ‘’Putni’’, Antra Dreģe, Artis Gāga, indiešu klasiskās mūzikas grupa, Sergejs Ancupovs, Kārlis Auzāns, Kaspars Bindemanis un Varis Vētra.

Dejotājas Vijas Vētras 95 gadu jubilejas koncerts

18. jūnijā Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notika dejotājas, horeogrāfes, lektores un pedagoģes Vijas Vētras 95 gadu jubilejas un ...

gallery icon
120

Pēc jubilejas koncerta gaviļniece tika sveikta ar ziediem un uzrunām - tās teica gan Latvijas Valsts 6. prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, gan kultūras ministre Dace Melbārde.

Pēcāk viesi pulcējās arī uz vīna glāzi, lai suminātu leģendāro dejotāju arī neformālā atmosfērā.

Nepatīkamus brīžus gan Vijas Vētras jubilejas koncerta viesiem bija sagādājuši Rīgas saimnieki - uz Rīgas Latviešu biedrības namu remontdarbu dēļ veda nevis sarkanais paklājs, bet nācās laipot cauri putekļiem un bija jāuzmanās, lai glaunos apavus neapdauzītu pret cementa gabaliem un būvgružiem.