foto: Lauris Vīksne / LTV
Rikardions sīvā cīņā uzvar “Latvijas sirdsdziesmu finālā”
Rikardions pēc uzvaras. “Vienkārši es esmu laimīgs un pateicīgs saviem faniem, jo tieši jūs mani iebalsojāt pirmajā vietā. Visiem liels paldies!”
Mūzika
2018. gada 17. jūnijs, 12:09

Rikardions sīvā cīņā uzvar “Latvijas sirdsdziesmu finālā”

Jauns.lv

16. jūnijā Lielvārdē pirmo reizi tika noskaidrota Latvijas sirdsdziesma. Rembates parka brīvdabas estrādē par šo godu sacentās 15 dziesmas. Apkopojot LTV1 tiešraides skatītāju telefonbalsojuma un internetbalsojuma rezultātus, par uzvarētāju kļuva dziesma “Vilciens”, ko izpilda Rikardions. Viņa tuvākie sekotāji atpalika par nieka trim balsīm.

“Es vienkārši neticu tam, kas tikko notika. Man galva griezās un nav ko vairs teikt,” uzreiz pēc uzvarētāja paziņošanas pārsteigts bija pirmās vietas ieguvējs Rikardions jeb Rihards Millers. Mūziķis arī pateicās saviem atbalstītājiem: “Vienkārši es esmu laimīgs un pateicīgs saviem faniem, jo tieši jūs mani iebalsojāt pirmajā vietā. Visiem liels paldies!”

Latvijas sirdsdziesmas fināls 2018

16. jūnijā Lielvārdē pirmo reizi tika noskaidrota Latvijas sirdsdziesma. Rembates parka brīvdabas estrādē par šo godu sacentās 15 dziesmas. Apkopojot ...

gallery icon
31

Apkopojot telefonbalsojuma un internetbalsojuma rezultātus, Rikardions pirmo vietu ieņēma ar 1733 balsīm. Viņa sekotāji – Harijs Joniškāns & “Kantoris 04” ar dziesmu “Sidrabotā roze” – atpalika par nieka trim balsīm, saņemot kopumā 1730 balsis. Savukārt trešajā vietā ierindojās pērnā gada aptaujas uzvarētāji – “Rumbas kvartets”, kas šogad piedāvāja sirdsdziesmu “Tiem, kas nepārnāca”. Viņi saņēma 1527 skatītāju balsis. Lielvārdes pilsētas īpašo balvu ieguva apvienība “Kungi uzlūdz dāmas”, savukārt laikraksta “Latvijas Avīze” speciālbalvu – grupa “Klaidonis”.

Šis gads Latvijas Televīzijas raidījumam “Latvijas sirdsdziesmai” ir bijis krāsains un pilns jaunām un skanīgām dziesmām: “Tās, sezonai sākoties, tikai ieskanējās raidījumā, bet nu jau skan skatītāju un klausītāju mājās, svētkos un ballēs, šīs dziesmas tiešām tiek pieprasītas radio vēstuļu koncertos!” par raidījuma ieguldījumu vieglās mūzikas žanra attīstībā un pozitīvajām emocijām, sezonai noslēdzoties, stāsta raidījuma vadītāja un redaktore Velga Vītola. “Vai Rikardiona “Vilciens”, kļūs par vieglās mūzikas klasiku, rādīs laiks, bet mūsdienu šlāgerdzīvē šai dziesmai jau pieder klausītāju sirdsstūrītis,” norāda Velga.