1dienas
19stundas
31minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rubenis izprecina sievasmāti un dresē meitu
foto: Mārtiņš Ziders
Mārtiņš un Ieva Rubeņi, nule atgriezušies no kāzām Sicīlijā, piedalījās viesnīcas Grand Poet Hotel atklāšanas svinībās.
Slavenības

Rubenis izprecina sievasmāti un dresē meitu

Jauns.lv

Olimpiskais medaļnieks kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis (39) nupat atgriezies no Sicīlijas, kur kāzas svinēja viņa sievas mākslinieces Ievas Rubenes mamma.

Rubenis izprecina sievasmāti un dresē meitu...
Mārtiņš Rubenis ar sievu Ievu

Mārtiņš Rubenis ar sievu Ievu

Mārtiņš un Ieva Rubeņi gredzenus mija 2016. gada 21. jūnijā, un neilgi pirms otrās kāzu gadadienas abiem bija iespēja atkal ģimenē svinēt kāzas. „Reizēm dzīvē gadās arī tā, ka mammas seko meitu piemēram, un tā šoreiz bija ar Ievas māmiņu, kura ar savu dzīvesbiedru uzaicināja mūs uz savām kāzām,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Mārtiņš.

Viņš atklāj, ka sievasmāte ar līgavaini viņam uzticēja būt liecinieka godā. „Kāzas notika ļoti skaistā vietā, un šis mums bija pirmais ārzemju brauciens kopā ar mazo meitiņu,” teic piecus mēnešus vecās Adelīnas mamma Ieva Rubene.  

Vaicāti, kā iejutušies jauno vecāku kārtā un kā veicas meitas audzināšanā, Rubenis smaidot teic: „Kā jau ar mazām princesēm!” Aizvien naktis esot neprognozējamas – reizēm sanākot izgulēties, citkārt ne gluži, jo atvasei sāk nākt pirmie zobiņi un miegs mēdz būt trausls.

foto: Mārtiņš Ziders
Mārtiņš un Ieva Rubeņi.
Mārtiņš un Ieva Rubeņi.

„Turklāt tagad ir pienācis laiks, kad raksturs sāk veidoties un parādīties. Ir daži novērojumi, kas liecina, ka daļa čīkstēšanas ir rakstura jautājumi. Mācāmies atšķirt, kad ir niķis, un attiecīgos brīžos jau cenšamies piestrādāt pie kaut kādas stingrības. Ja pats tā viegli palaid, tad bērns vairāk atļaujas un vecākiem var sākt “kāpt uz galvas”. Režīmam un ritmam ir jābūt,” strikti bilst Mārtiņš.

Jaunie vecāki, kam Adelīna ir pirmdzimtā, atklāj, ka literatūru par bērnu audzināšanu nestudē, bet vadās pēc pašu pieredzes, vērojot mazo.

„Visu laiku esam kopā, bet, kad Mārtiņš ir prom, tiešām izjūtu, ka trūkst viņa ikdienišķā un ierastā atbalsta. Kad vīrs ir mājās, tad kā sadzīvē, tā rūpēs par meitu esam komanda. Kad mazā sliktāk guļ, darbojamies viens pa nakti, otrs pa dienu. Mārtiņš jau sāk meitu trenēt – liek viņai rāpot un pievilkties, piedevām uzmundrinot ar kaujas saucieniem,” smej Ieva. 

Ieva priecājas, ka pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma nupat pamazām atsāk gleznot.

„Pāris reižu jau esmu bijusi uz studiju gleznot. Pabaroju meitu, tad Mārtiņš izved viņu ar ratiņiem pastaigā. Mājās jau gleznot nevar, jo krāsu izgarojumi tomēr ir kaitīgi. Reizēm vienīgi varu pagleznot ārā uz terases,” stāsta Rubene, kurai plānos beidzot ar skubu ķerties pie pasūtīto mākslas darbu gleznošanas, uz kuriem klienti gaidot jau vismaz pusgadu.