foto: Publicitātes (Aiga Redmane)
Olga Rajecka saka paldies Mārtiņam Freimanim ar dziesmu par paslēpēm
"Mums bija vairākas lieliskas sadarbības, un man viņa ļoti pietrūkst," tā par Freimani saka Olga Rajecka.
Mūzika
2018. gada 25. maijs, 14:14

Olga Rajecka saka paldies Mārtiņam Freimanim ar dziesmu par paslēpēm

Kasjauns.lv

Aicinājumam ierakstīt kādu no dzīves pāragri aizgājušā latviešu dziesmu autora un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa dziesmu albumam “Mans draugs - Mārtiņš Freimanis” atsaukusies estrādes māksliniece Olga Rajecka. Viņa izvēlējusies Mārtiņa dziesmu "Paspēlēsim paslēpes”.

“Diemžēl vairs nav neviena tāda mūziķa, kurš būtu tik dāsns, kāds bija Mārtiņš. Kurš spēja pats uzrakstīt dziesmu, lieliskus dziesmas vārdus, un dāvināt to citiem," tā Olga.

"Mums bija vairākas lieliskas sadarbības, un man viņa ļoti pietrūkst. Viņš bija neticami talantīgs un tai pašā laikā ļoti cilvēcīgs un vienkāršs.”

Dziesma “Paspēlēsim paslēpes” bija iekļauta grupas “Tumsa” 2002. gadā izdotajā albumā “Spēlējot debesis”, kas ierakstīta sadarbībā ar producentu Ediju Gņedovski.

Jauno versiju producējis Gints Stankevičs, kurš daudzu gadu garumā strādāja ar Freimaņa dziesmām, kuras viņš rakstīja grupai “Tumsa”, “Putnu balle”, Laurim Reinikam un daudziem citiem.

Maijā kompānija “MicRec” sadarbībā ar “Mārtiņa Freimaņa fondu” plāno izdot Mārtiņam Freimanim veltītu dziesmu albumu “Mans draugs - Mārtiņš Freimanis”.

Šobrīd klajā laistas jau astoņas no albumā paredzētajām 15 dziesmām: Olgas Rajeckas ieskaņotā “Paspēlēsim paslēpes", Ivo Fomina iedziedātā “Satīties, sapīties”, “Ne jau tu, ne jau es”, ko izpilda “Musiqq”, “Redz kā tu ar mani” versija grupas “Rīgas Modes” izpildījumā, dziesmas “Bums” versija “Labvēlīgā tipa” un Elzas Rozentāles izpildījumā, Andra Kiviča un grupas “Z-Scars” izpildītā dziesma “Kad Ēģiptē sniegs”, grupas “Refleksija” versija kompozīcijai “Bet maijpuķītēm jāpaliek” un Laura Reinika un Rūtas Reinikas ieskaņotā “Tā tas, mās’”.