foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS
Lielā Eirovīzija šogad diemžēl bez Latvijas - mūsu Laura nepārvarēja pusfinālu
Laura Rizzotto.
2018. gada 11. maijs, 00:10

Lielā Eirovīzija šogad diemžēl bez Latvijas - mūsu Laura nepārvarēja pusfinālu

Jauns.lv

Latvijas pārstāve Laura Rizzotto lielajā Eirovīzijas finālā nav iekļuvusi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skaistā Laura Rizzotto Eirovīzijas pusfinālā

gallery icon
24

Otrajā pusfinālā noskaidrojās, ka Eiropas valstis nav iebalsojušas Latvijas pārstāvi Lauru Rizzotto konkursa finālā. Tādējādi Latvija šogad "lielo" Eirovīziju izlaiž. Latvijas pārstāve Laura Rizzotto ar dziesmu "Funny girl" ceturtdienas vakarā neguva pietiekami augstu skatītāju un žūrijas vērtējumu, lai kvalificētos dalībai starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Pusfinālos kļuva zināms, ka konkursa finālā 12.maijā uzstāsies Igaunijas, Lietuvas, Austrijas, Kipras, Izraēlas, Čehijas, Bulgārijas, Albānijas, Somijas, Īrijas, Serbijas, Moldovas, Ungārijas, Ukrainas, Zviedrijas, Austrālijas, Norvēģijas, Dānijas, Slovēnijas un Nīderlandes mākslinieki. Jau iepriekš finālā vietu jau bija nodrošinājusi konkursa rīkotājvalsts Portugāle, kā arī “lielais piecnieks” – Francija, Vācija, Spānija, Itālija un Lielbritānija.

Līdz 12.maijam Portugāles galvaspilsētā Lisabonā norisinās 63.starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā ar nacionālā mērogā izraudzītām dziesmām sacenšas 43 dalībvalstis. Latviju konkursā pārstāvēja Laura Rizzotto ar dziesmu "Funny girl".

Konkursa finālu varēs vērot tiešraidē kanālā "LTV1". Latvijas pārstāves un Latvijas delegācijas gaitām Portugālē var sekot līdzi Latvijas Televīzijas un konkursa "Supernova" sociālo tīklu kontos un tiešsaistes dienasgrāmatā.

Eirovīzijas pusfināla, kurā piedalās Laura, ģenerālmēģinājuma aizkulises

Eirovīzijas pusfināla, kurā piedalās Laura, ģenerālmēģinājuma aizkulises

gallery icon
32

Laura Rizzotto 2018. gada Eirovīzijas festivāla atklāšanā

2018. gada Eirovīzijas festivāla oficiālā atklāšana.

gallery icon
41