Mūzikas leģendas satiekas ģitārista Gudrā jubilejas koncertā
Mūzika
2018. gada 7. maijs, 16:00

Mūzikas leģendas satiekas ģitārista Gudrā jubilejas koncertā

Kasjauns.lv

Atklājot koncertturneju “Dvēseles 6 stīgas”, 6. maijā Ādažu Kultūras centrā nosvinēta ģitārista Aivara Gudrā 60 gadu jubileja.

Uz skatuves kopā ar Latvijas “zelta ģitāristu” Aivaru Gudro uzstājās izcilu mūziķu komanda – komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns, dziedātāji Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels, Olga Rajecka, Zane Gudrā, Ieva Sutugova.

Ģitārista Aivara Gudrā 60 gadu jubilejas koncerts un ballīte

Atklājot koncertturneju “Dvēseles 6 stīgas”, 6. maijā Ādažu Kultūras centrā nosvinēta ģitārista Aivara Gudrā 60 gadu jubileja. Uz skatuves kopā ...

gallery icon
48

Koncerta programmā skanēja Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna kompozīcijas un populāri hīti no 80.gadu un vēlākas daiļrades - „Lielais Alberts”, „Elpo”, „Nelaid, māte, bērnus mežā”, „Apvij rokas”, fināls no mūzikas kinofilmai „Pūt, vējiņi”, „Taisnība”, „Tēvu zeme” un citi skaņdarbi.

“Tas ir notikums Latvijas popa un rokmūzikas dzīvē, un arī vēsturē,” saka koncertturnejas producents Aigars Dinsbergs.  “Uz vienas skatuves tik vērienīgā koncertā satiekas gan visu triju leģendāro grupu dalībnieki, gan arī talantīgi jaunie mūziķi.”

Laimīgs un pateicīgs koncerta dalībniekiem ir arī pats gaviļnieks: “Labākais veids, kā svinēt savu dzimšanas dienu - muzicēt kopā uz vienas skatuves ar izciliem mūziķiem, ar kuriem esam draugi gan uz skatuves, gan ikdienas dzīvē.”

Kā atminas mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, „astoņdesmitajos gados Latvijā Aivars Gudrais bijis ģitārists “uz izķeršanu”".

“Aivars uz skatuves no instrumenta stīgām spēj izvilināt skaņas, kas rada plūstošu skaņu ainavu. Šo Gudrā spēju un īpašo vibrāciju pazina un savās kompozīcijās izmantoja labākie latviešu komponisti, kuri vadīja rokgrupas – Mārtiņš Brauns “Sīpolos”, Jānis Lūsēns “Zodiakā”,  Imants Kalniņš “Turaidas Rozē”.”