foto: Mārtiņš Ziders
Gandrīz visi motorsporta slavenie ierodas uz filmu “Zelta Gads”
Autosportists Reinis Nitišs uz filmas pirmizrādi neieradās tukšām rokām.
Sarkanais paklājs
2018. gada 5. aprīlis, 12:17

Gandrīz visi motorsporta slavenie ierodas uz filmu “Zelta Gads”

Kasjauns.lv

Dokumentālās filmas “Zelta Gads” pirmizrāde notika 4. aprīlī kinoteātrī “Splendid Palace”, bet jau no šodienas filmu var skatīt kinoteātros Latvijā. Filma vēsta par 2017. gada izcilajiem Latvijas motorsporta panākumiem un parāda īsto Paula Jonasa, Reiņa Nitiša, Jāņa Baumaņa, Konstantīna Calko un Kristapa Bluša dzīvi un ceļu uz panākumiem. Filmas idejas autors ir žurnālists Ilmārs Līkums.

Filmas "Zelta Gads" pirmizrāde

Filmas "Zelta Gads" pirmizrāde.

gallery icon

Filma “Zelta Gads” seko pieciem latviešu motorsportistiem un viņu profesionālajām gaitām sportā 2017. gadā – Paulam Jonasam pasaules motokrosa čempionātā, pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekiem Jānim Baumanim un Reinim Nitišam, Konstantīnam Calko, kurš startēja leģendārajās autosacīkstēs “24 Hours of Le Mans”, un Kristapam Blušam, kurš otrpus Atlantijas okeānam sacentās ASV notiekošajā čempionātā “Formula Drift”.

Uz filmas oficiālo pirmizrādi bija ieradušies ne tikai tās autori, atbalstītāji un lielākā daļa no kinolentes varoņiem.

Var teikt, ka kinotetrī pulcējās teju vai viss Latvijas motoru sporta zieds, pasaules un Eiropas čempionus ieskaitot. Skatītāju vidū bija motobraucējs Kaspars Stupelis, autosportisti Raimonds Kisiels, Uldis un Mārtiņš Seski… Pasākumu garām nelaida arī bijusī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa ar vīru Jāni Āboltiņu, žurnālists Pauls Timrots un daudz citi.