foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: mākslinieks Artis Bute savā 60. jubilejā atklāj izcilu izstādi
Mākslinieks Artis Bute 60. dzimšanas dienu atzīmēja ar savu gleznu izstādes atklāšanu.
Sarkanais paklājs
2018. gada 29. marts, 10:05

FOTO: mākslinieks Artis Bute savā 60. jubilejā atklāj izcilu izstādi

Kasjauns.lv

30. martā pazīstamajam latviešu māksliniekam Artim Butem aprit 60 gadi, un apaļo jubileju viņš nolēma atzīmēt ar savu darbu izstādi. Tās atklāšana tika nosvinēta 28. marta vakarā, Rietumu bankas izstāžu zālē Vesetas ielā, Rīgā.

Mākslinieks Artis Bute atklāj 60 gadu jubilejas izstādi

2018. gada 28. martā Rietumu bankas izstāžu zālē latviešu mākslinieks Artis Bute atklāja savu 60 gadu jubilejas izstādi.

gallery icon

Izstādes atklāšanā Arti Buti sumināja viņa ģimene, draugi, kolēģi, mākslinieka talanta cienītāji. Starp sveicējiem bija gan eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi, gan mākslinieka dēli Mārtiņš un Dāvis, gan producents Edvīns Inkēns, gan bijušais TV žurnālists Egils Zariņš, gan daudzi citi. Zīmīgi, ka jubilārs lūdza ziedus viņam nedāvināt, bet gan dāvanām paredzēto naudu ziedot dzīvnieku patversmei “Ulubele”.

Mākslas eksperti par Arti Buti teic: “Artis Bute ir spilgts modernās Latvijas mākslinieku paaudzes pārstāvis, kurš nebīstas eksperimentēt ar stiliem un krāsu paleti. Viņa darbiem raksturīgi tādi netradicionāli krāsu savienojumi kā okers, perlamutrs, violets un ultramarīns. Tas piešķir audekliem zināmu dekoratīvu efektu, kas ļauj daudziem kritiķiem vilkt paralēles ar Austrijas klasiķa Gustava Klimta gleznām.

Izsmalcinātais glezniecības švīts ar jūgendstila līniju žestiem, ar grezno figurālo glezniecību, kurā dominē sievietes ķermenis un apslēpta kaisle un kurš apzinās sava īpašā talanta cenu! Glezno maz, gleznas ir kā retas pērles un dārgas, un tajās pat ar neprofesionāļa aci redzams milzu ieguldītais un talanta svētītais otas pieskāriens! Iegūt Arta Butes gleznu savā īpašumā ir reta veiksme, ar ko lepoties nākamajās paaudzēs.”