foto: Ieva Makare/LETA
Šogad plānots uzņemt dokumentālo filmu par Latvijas volejbola leģendām
Bijušais volejbolists Raimonds Vilde.
Kino
2018. gada 24. marts, 17:44

Šogad plānots uzņemt dokumentālo filmu par Latvijas volejbola leģendām

LETA

Filmu studija "Visio" šogad plāno uzņemt dokumentālo filmu Latvijas volejbola vēsturi un komandas "Rīgas Radiotehniķis" volejbolistiem Raimondu Vildi, Valtu Mihelsonu, Borisu Kolčinu, Genādiju Paršinu, Pāvelu Seļivanovu, pastāstīja Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle.

"Rīgas Radiotehniķis" 20.gadsimta 70.-80.gados bija viena no pasaules līmeņa volejbola "zvaigžņu komandām", kura sevi pierādīja uzvarot neskaitāmus PSRS čempionātus vismaz 15 gadu garumā. Vairāki šīs komandas spēlētāji joprojām aktīvi darbojas un kļuvuši par jauno volejbolistu treneriem.

Līdz ar to filmā plānots apskatīt sporta veida rašanās vēsturi un īpašu akcentu pievērst volejbola attīstības perspektīvai Latvijā šodien. Filmas galvenais personāžs būs viens no "Radiotehniķa" spēlētājiem Seļivanovs, kurš 2017.gadā tika apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni par ieguldījumu Latvijas sporta attīstībā.

Filmas uzņemšanas komandā strādās režisore Ilze Kunga-Melgaile, producents Jānis Rubenis, operators Andris Priedītis un komponists Boriss Rezņiks. Filmas pirmizrāde paredzēta šī gada 1.novembrī kinoteātrī "Splendid Palace", kā arī tiks demonstrēta LTV1.

Aptuvenās filmas uzņemšanas izmaksas ir 13 475 eiro no kuriem 4850 eiro tiks piešķirti no Rīgas domes kultūras projektu finansēšanas konkursa līdzekļiem un 3000 eiro no Rīgas tūrisma attīstības biroja.

Filmu studija "Visio" dokumentālo filmu un TV raidījumu jomā darbojas kopš 1991.gada, un līdz šim radījusi tādu kino darbus kā "Ceplis - filmas arheoloģija" (2014), "Ābols upē - filmas arheoloģija" (2015), "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili - filmas arheoloģija" (2017) un citus.