foto: Latvijas Nacionālā teātra publicitātes foto
Dita Lūriņa pirms 40. jubilejas ķer ekstrēmas sajūtas
„Kad tā padomā, ka tūlīt būs četrdesmit, kļūst tā nedaudz jocīgi. Tieši tāpēc droši vien arī izdomāju, ka ir jākarājas ārā pa logiem ar rokām pa gaisu,” par bilžu sērijas tapšanu koncertstāstam Tango. Bez asinīm teic Dita Lūriņa.
Slavenības
2018. gada 13. marts, 06:48

Dita Lūriņa pirms 40. jubilejas ķer ekstrēmas sajūtas

Kasjauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena (39) atmet ar roku tiem, kas 40. dzimšanas dienu iesaka nesvinēt. Dita svinēs. Turklāt skaļi. „Kaut kas traks – tā ir mana lieta,” par sevi smejot, žurnālam “Kas Jauns” teic māksliniece.

Skaistā Dita Lūriņa

gallery icon

16. aprīlī Latvijas Nacionālā teātra viena no spožākajām aktrisēm – Dita Lūriņa – atzīmēs 40. dzimšanas dienu. Līdz šim Lūriņa neesot pievērsusi uzmanību gadu skaitam, un tikai tagad, esot jau bez piecām minūtēm četrdesmitgadniece, mazliet satrūkusies no šā apaļā gadskaitļa. „Kad padomā, ka tūlīt būs 40, neliegšos, kļūst tā nedaudz jocīgi,” žurnāla “Kas Jauns” 13. marta numurā atklāj Dita, atzīdamās, ka šajā dzīves posmā jūtas lieliski. „Katrā ziņā kā tante nejūtos!” viņa smej: „Gluži otrādi – manī ir tāds dullums. Faktiski viss, ko daru, ir traks. Tas ir nenormāli, un principā tam nav nekādas loģikas!”

foto: Mārtiņš Ziders
Dita Lūriņa mākslinieces Lienes Rolšteines darinātajā kleitā aizvadītajā nedēļā mirdzēja Latvijas Nacionālajā operā, vadot Lielās mūzikas balvas apbalvošanas ceremoniju.


Vaicāta, kas ir lielākā avantūra, ko piedzīvojusi pēdējā laikā, Lūriņa atklāj: „Anglijā iekāpu brīvā kritiena karuselī – tajā, kur vairāki cilvēki apsēžas apkārt stabam, un pēkšņi visa platforma milzu ātrumā krīt lejā. Mazākie brāļi mani tur ievilka, viens sēdēja vienā pusē, otrs – otrā, arī dēls nāca līdzi un drausmīgi priecājās, ka piekritu. Bija traki! Sajūtas – ārprātīgas. Pat nevar paspiegt, liekas, ka plaušas ieiet smadzenēs! Bet es nenožēloju, ka to izdarīju. Tas bija tieši tas, ko tajā brīdī vajadzēja. Esmu sapratusi, ka kaut kas traks – tā ir mana lieta!”


Vairāk par to, kā Dita Lūriņa iecerējusi nosvinēt savu 40. dzimšanas dienu un kādu dāvanu viņai jau ir sarūpējis Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis, lasiet žurnāla “Kas Jauns” 13. marta numurā!