foto: Aigars Altenbergs / publicitātes
FOTOREPORTĀŽA. Tā top pašmāju seriāls “Saldais pārītis. Ir bērni”
Galvenās lomas arī šoreiz uzticētas populārajiem aktieriem Artūram Skrastiņam un Sandrai Kļaviņai.
TV
2018. gada 7. marts, 10:18

FOTOREPORTĀŽA. Tā top pašmāju seriāls “Saldais pārītis. Ir bērni”

Kasjauns.lv

Jau šo sestdien pie kanāla 360TV skatītājiem nonāks pavasara gaidītākais jaunums – pašmāju seriāla “Saldais pārītis” jaunā sezona – “Saldais pārītis. Ir bērni.”

Seriāla “Saldais pārītis. Ir bērni” aizkadri

Ielūkojamies pašmāju seriāla “Saldais pārītis” jaunās sezonas – “Saldais pārītis. Ir bērni.” filmēšanas aizkulisēs.

gallery icon

Galvenās lomas arī šoreiz uzticētas populārajiem aktieriem Artūram Skrastiņam un Sandrai Kļaviņai, kuru atveidotie varoņi – Filips un Simona – pa šiem gadiem tikuši pie bērniem, taču joprojām risina sadzīviskas un amizantas attiecību problēmas. Piedāvājam ielūkoties seriāla filmēšanas laukumā, bet nepacietīgākie “Saldā pārīša” cienītāji tā pirmo sēriju jau šobrīd var noskatīties lietotnē Shortcut.

Kopš pēdējo reizi Latvijas skatītāji satika komēdijseriāla Saldais pārītis varoņus Filipu un Simonu, pagājuši vairāk nekā desmit gadi. Šis laiks nesis ievērojamas pārmaiņas seriāla varoņu dzīvē. Galvenā no tām – pāris kļuvis par vecākiem diviem bērniem: Filipam junioram, kas tikko sasniedzis tīņa vecumu, un mazajai bērnudārzniecei Hannai, kuru Simona lutina, kā vien var. Simona pēdējos gadus veltījusi bērnu audzināšanai, taču tagad nolēmusi atgriezties profesionālajā dzīvē. Tiesa, ar darba atrašanu gan neveicas tik labi, kā bija cerēts, un nu viņa apsver iespēju pievērsties studijām. Savukārt Filips savā profesijā ir audzis un vada multimediju reklāmas kompāniju.

Jaunās sezonas režisors ir Jurģis Tūbelis, kas piedalījies vairāku populāru pašmāju seriālu un raidījumu tapšanā. „Pašlaik Latvijā izveidojies tāds kā vietējo komēdiju skeču vakuums. Sarunās ar 360TV radās ideja par visā pasaulē visvairāk adaptēto komēdijseriālu Un Gars, une Fille (Puisis un meitene), kura panākumu atslēga ir tā vienkāršība un visiem uztveramais humors,” tā režisors. Tā kā latviešu skatītājam seriāls jau bija pazīstams ar nosaukumu Saldais pārītis, filmēšanas laukumā radošā komanda aicināja atgriezties tā kādreizējos aktierus Artūru Skrastiņu un Sandru Kļaviņu, kuri šo piedāvājumu labprāt pieņēma. Turklāt viņiem nebūs jāizliekas jaunākiem, jo, tāpat kā reālajā dzīvē, arī seriālā būs pagājuši vairāk nekā desmit gadi kopš iepriekšējo sēriju rādīšanas televīzijā.

Režisors atzīst, ka lielākais izaicinājums, filmējot komēdiju, ir neieslīgt rutīnā, saglabāt spēju priecāties, kā arī smieties par vienu un to pašu joku desmitiem reižu. „Skatītājs ir privileģēts redzēt katru epizodi pirmo un vienīgo reizi, bet seriāla veidotājiem, scenāristiem, aktieriem un visai filmēšanas grupai viens un tas pats joks reizēm jālasa un jāatkārto atkal un atkal. Tad nu galvenais ir nezaudēt to sajūtu, ka smieklīgais kļūst vēl smieklīgāks, un nepārkāpt to robežu, kad banālais kļūst bezgaumīgs vai vienkāršais – prasts,” uzskata Tūbelis.