foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Iespaidīgi! “Kraftwerk” šovs Rīgā
"Kraftwerk" uz "Arēna Rīga" skatuves.
Mūzika
2018. gada 19. februāris, 09:10

FOTO: Iespaidīgi! “Kraftwerk” šovs Rīgā

Kasjauns.lv

18. februārī Arēnā Rīga ar pārsteidzošu 3D šovu uzstājās elektroniskās mūzikas pionieri “Kraftwerk”. Divu stundu garā priekšnesuma laikā izskanēja visi grupas pazīstamākie hiti: The Man-Machine, Spacelab, The Model, The Robots, Autobahn, Computer Love, Tour de France, Radioactivity, Aero Dynamik, Boing Boom Tschack u.c.

"Kraftwerk" koncerts "Arēnā Rīga".

2018. gada 18.februārī Arēnā Rīga ar pārsteidzošu 3D šovu uzstājās elektroniskās mūzikas pionieri “Kraftwerk” no Vācijas.

gallery icon
34

Nozīmīga šova sastāvdaļa ir augstas izšķirstpējas 3D projektori, kas kompozīcijām nodrošināja īpaši reālistisku vizuālo papildinājumu. Pilnvērtīga trīsdimensiju efekta vērošanai katrs koncerta apmeklētājs saņēma speciālas brilles.


Šī ir vācu elektroniskās mūzikas leģendu vērienīgākā koncerttūre kopš 2013.gada un savā ziņā turpina viņu šī gada maijā iznākušajā koncertkolekcijā “3-D The Catalogue” dokumentēto. Audio un videomateriāli apkopo virkni grupai zīmīgu uzstāšanos muzejos un koncertzālēs laika posmā no 2012. līdz 2016.gadam. Kolekcija pieejama vairākās variācijās: kā 4 Blu-ray disku (ar 228 lpp. grāmatu), 8 CD vai 9 vinila plašu komplekts.
Nav pārspīlēti apgalvot, ka “Kraftwerk” elektroniskajā mūzikā ir gandrīz tikpat nozīmīgi, kā “Beatles” popmūzikā kopumā. 60.gadu nogalē izveidotais kvartets, kura galvenais radošais spēks ir Diseldorfas konservatorijas absolventi Ralfs Hiters un Florians Šneiders, bija tik ļoti progresīvi savam laikmetam, ka ietekmējuši ārkārtīgi plašu mūsdienu muzikālo žanru amplitūdu no Detroitas tehno līdz hiphopam, un no EDM līdz datorizētam sintpopam. “New Order” un Madonna adoptējuši viņu kompozīcijas saviem sempliem, “Coldplay” izmanto Computer Love motīvu savam hitam Talk, bet Deivids Bovijs pat nosauca vienu dziesmu Šneidera vārdā. Desmitiem, ja pat ne simtiem mūziķu atzinuši “Kraftwerk” par savām autoritātēm.