foto: Agnese Zeltiņa, Latvijas Nacionālās operas un baleta publicitātes foto
Kas tāds uz operas skatuves vēl nebija redzēts! Skatītāji dodas novērtēt “Izvirtības hroniku”
Tas nav savdabīgs svingeru klubs, bet gan skats no Latvijas Nacionālās operas un baleta jaunuzveduma - operas "Izvirtības hronika".
Sarkanais paklājs
2018. gada 16. februāris, 12:40

Kas tāds uz operas skatuves vēl nebija redzēts! Skatītāji dodas novērtēt “Izvirtības hroniku”

Kasjauns.lv

Līdz 16 gadiem nav ieteicams! 15. februārī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvoja Igora Stravinska operas “Izvirtības hronika” (The Rake’s Progress) pirmiestudējums Latvijā. Šī izrāde izceļas ar īpaši pikantiem skatuves tērpiem, ko izstrādājusi kostīmu māksliniece Yashi.

Skati no operas "Izvirtības hronika"

2018. gada 15. februārī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvoja Igora Stravinska operas “Izvirtības hronika” (The Rake’s Progress) pirmiestudējums Latvijā.

gallery icon
14

Iestudējumu veidojuši muzikālais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš, diriģents Kaspars Ādamsons, režisore Margo Zālīte, scenogrāfs Didzis Jaunzems, kostīmu māksliniece Yashi, video mākslinieks -8 un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Galvenajās lomās: Pīters Kērks, Mihails Čuļpajevs vai Viesturs Jansons (Toms Reikvels), Inga Šļubovska-Kancēviča vai Marlēna Keine (Anna Trūlova), Armands Siliņš vai Rihards Mačanovskis (Niks Šedovs), Ilona Bagele vai Andžella Goba (Turku Baba).

Operas "Izvirtības hronika" pirmizrādes apmeklētāji

2018. gada 15. februārī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvoja Igora Stravinska operas “Izvirtības hronika” (The Rake’s Progress) pirmiestudējums Latvijā. Pirmizrādes ...

gallery icon
46


““Izvirtības hronika” ir ļoti izaicinošs darbs – tehniski, vokāli un emocionāli. Esam raduši domāt, ka laikmetīgā mūzika ir ļoti sarežģīta, iespējams, tikai izskaitļota, un ka tajā nav klāt sirds. “Izvirtības hronika” ir ļoti inteliģenti uzrakstīta opera, kurā katra takts ir pārdomāta. Taču šis darbs ir pierādījums tam, ka var arī komponēt gudri, nezaudējot emocionalitāti un humoru. Izvirtības hronikas tēma ir aktuāla vienmēr - par cilvēku, kurš grib visu, nedarot neko, un šis motīvs mazliet ir katrā no mums. Pie pirmajiem kārdinājumiem rodas jautājums, vai esam gatavi doties pa vieglāko ceļu vai aizmirst to, kas mums jau ir. Izvirtība var būt visāda, tās nav tikai miesiskas baudas, bet arī tas, ka cilvēki garīgi sevi nepilnveido. Šī opera ir labs veids, kā caur humoru mūzikā un dramaturģijā likt par to aizdomāties,” saka jauniestudējuma muzikālais vadītājs Jānis Liepiņš.