foto: Mārtiņš Ziders
Savākti 110 000 eiro! IESKATS AIZKULISĒS koncertā, kurā mūziķi atbalstīja Valteru Frīdenbergu un citus vēža skartos
Mūziķu prieks par atkalsatikšanos.
Mūzika
2018. gada 31. janvāris, 11:08

Savākti 110 000 eiro! IESKATS AIZKULISĒS koncertā, kurā mūziķi atbalstīja Valteru Frīdenbergu un citus vēža skartos

Kasjauns.lv

Arēnā Rīga emocionālā gaisotnē izskanēja labdarības lielkoncerts “Mūzika & dzīvība. Vienoti par iespēju!”. Tajā pulcējās vairāki desmiti Latvijas mūziķu, lai vāktu līdzekļus ar vēzi sirgstošo ārstēšanā. Lūk, ieskats koncerta aizkulisēs!

Labdarības koncerta “Mūzika & dzīvība. Vienoti par iespēju!” aizkulises

2018. gada 30. janvārī Arēnā Rīga emocionālā gaisotnē izskanēja labdarības lielkoncerts “Mūzika & dzīvība. Vienoti par iespēju!”. Tajā pulcējās vairāki ...

gallery icon
52

Koncerts, ko organizēja Latvijas mūziķi sadarbībā ar fondu “Ziedot.lv” un Latvijas Televīziju, sākotnēji tika iecerēts ar mērķi vākt finansējumu ar vēzi sirgstošā kolēģa Valtera Frīdenberga ārstēšanai. Bet, tā kā sabiedrība dažu dienu laikā jau saziedoja mūziķim vairāk nekā 100 000 eiro, tad tika izlemts, ka šajā koncertā iegūtie līdzekļi tiks atvēlēti 30 citiem onkoloģijas slimniekiem, kuru ārstēšanai arī nepieciešams līdzcilvēku atbalsts.

Labdarības lielkoncerts “Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju!”

Labdarības lielkoncerts “Mūzika un dzīvība. Vienoti par iespēju!”.

gallery icon
61


Koncertā, kā laikā tika saziedoti 110 214 eiro, piedalījās zināmi pašmāju mākslinieki – grupas Astro’n’out, Musiqq, The Sound Poets, Tumsa, Iļģi, Pienvedēja piedzīvojumi, Dzelzs Vilks, Putnu balle, Franco Franco un Ipstens Kūns, Satellites.lv, dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins un citi. Starp dziesmām un aicinājumiem ziedot, vakara gaitā no skatuves izskanēja arī kritika par to, ka veselības aprūpes sistēmā ir robi, kas daļai pacientu finansiālu apsvērumu dēļ neļauj atveseļoties bez līdzcilvēku palīdzības.


Šī bija pirmā reize, kad organizēts šāda veida labdarības pasākums. Dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis, tāpat kā organizatori un daudzi citi koncerta dalībnieki, cer, ka tas varētu kļūt par ikgadēju tradīciju. Šobrīd līdzekļu vākšana turpinās un ziedot iespējams, zvanot pa tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1.42 eiro, labdarības tālrunis darbosies visu gadu) vai ziedot.lv mājas lapā.