foto: Mārtiņš Ziders
FOTOREPORTĀŽA: Briedis pret Usiku – pilna arēna, līdzīga cīņa, pārsteidzoši skatītāji
Mairis Briedis pret Oleksandru Usiku - divu līdzvērtīgu pretinieku spēkošanās, kurā Usiks diemžēl izrādījās par sprīdi labāks.
Slavenības
2018. gada 28. janvāris, 11:50

FOTOREPORTĀŽA: Briedis pret Usiku – pilna arēna, līdzīga cīņa, pārsteidzoši skatītāji

Kasjauns.lv

27. janvāra pašā vakarā „Arēnā Rīga” notiekošā Latvijas labākā boksera Maira Brieža un ukraiņa Oleksandra Usika cīņa pulcēja tūkstošiem ļaužu. Atbalstītāji bija gan Briedim, gan Usikam. Lai ari triumfēja ciemiņš, tāpat mājinieku sauktais: „Mairi! Mairi!” skanēja skaļāk, un pat pēc Maira zaudējuma nerimās. Jo Mairis tāpat ir mūsu varonis!

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174

Par gada maču jau nodēvētais pasākums "Arēnā Rīga" pulcēja dažādu nacionalitāšu un sociālo slāņu pārstāvjus, un šai reizē Latvijas galvenajā sporta būvē visi mēs vienojāmies vienā uzdevumā - atbalstīt mūsu Mairi Briedi.

Protams, ka uz šo pasākumu ieradās gan ar boksa pasauli saistīti ļaudis - bokseris Vitālijs Kļičko, mūsu pašu savulaik par reketa karali dēvētais Ivans Haritonovs, politiķi Raivis Dzintars, Imants Parādnieks un citi, kuri vārdos ik pa laikam izsaka atbalstu boksam.

foto: Mārtiņš Ziders
Kas tāds vēl nebija piedzīvots. Pat Ilze Jurkāne lēca kājās un gavilēja!

Bet klāt bija arī sabiedrībā zināmas personas, kuru vārdu līdz šim ar boksu mēs ne īpaši saistījām. Tiešām dīvaini bija redzēt, kā pavārraidījumu karaliene Ilze Jurkāne iedvesmas pilna lēca kājās pēc Maira teicamiem sitieniem. Tāpat pārsteidza miljonāra Jāņa Kola sievas uzņēmējas Mārītes Kolas klātbūtne asiņainajā cīņā.

Kopumā atlēti mūs nepievīla, noboksējās visus 12 raundus, abi dabūja pa degunu un teicami aizstāvējās. Bet tā kā uzvarētājs bija jānoskaidro, tad jāatzīst, ka ciemiņš no Ukrainas Oleksandrs Usiks bija bišķiņ labāks, un to pamanīja arī tiesneši.

Visā visumā pasākums uzskatāms par izdevušos, jo tāds enerģijas lādiņš, kurš no skatītājiem tika virzīts sportistiem, un pēcāk no sportistiem atgriezās pie skatītājiem, "Arēnā Rīga" vēl nebija piedzīvots. Un paldies abiem bokseriem par šiem svētkiem!