foto: Scanpix/LETA
Kur palikuši viņa mati? Princis Viljams nogriezis tos teju uz nullīti
Tik īsi mati princim Viljamam nekad agrāk nav bijuši!
Slavenības
2018. gada 19. janvāris, 12:12

Kur palikuši viņa mati? Princis Viljams nogriezis tos teju uz nullīti

Kasjauns.lv

To, ka princim Viljamam agrā vecumā sāk strauji atkāpties mati, visi ievēroja jau viņa kāzās ar Keitu Midltoni 2011. gadā. „Kāpēc viņš nenoskuj tos pavisam?” – ne reizi vien diskutēja fani. Tik īss griezums, kāds princim ir tagad, viņam agrāk nekad nav bijis. Tikpat kā uz nullīti.

Redzot, ka princim Viljamam sāk atkāpties mati, vēl nesasniedzot 30 gadu slieksni, daži fani ierosināja, ka labāk būtu tos skūt uz nullīti. Tā izskatītos labāk, turklāt arī pietiekami moderni mūsdienām. Vieni pieļāva, ka gludi skūtu galvu nepieļauj karaliskā etiķete, citi – ka princi absolūti neuztrauc matu atkāpšanās.

Princim Viljamam mati teju uz nullīti

Princim Viljamam mati teju uz nullīti.

gallery icon
8

Nesen princis Viljams apciemojis Evelīnas bērnu slimnīcu Londonā, kurā pamazām tiek īstenota „Step Into Health” programma. Tās mērķis ir palīdzēt bijušajiem kareivjiem un veterāniem atrast darbu un atkal sajusties sabiedrībai vajadzīgiem.

Princis Viljams pasākumā ieradās ar jaunu matu griezumu. Tik īsi mati kā šobrīd viņam nekad agrāk nav bijuši. Teju plika galva!

foto: Scanpix/LETA
Tik īsi mati princim Viljamam nekad agrāk nav bijuši!

Bērnībā un pusaudža gados 35 gadus vecais troņmantnieks lepojās ar bieziem gaišiem matiem. Taču drīz pēc tam to galvvidū sāka kļūt aizvien mazāk un mazāk. Viljama jaunākais brālis princis Harijs nereti pavelk uz zoba lielo brāli un viņa matu atkāpšanos. Pirms vairākiem gadiem, kad Harijs Barbadosā sarunājās ar kādu no Otrā pasaules kara veterāniem, viņš pajokoja, ka Viljams „bijis bez matiem jau 12 gadu vecumā”.

2014. gadā Viljama sieva Kembridžas hercogiene Ketrīna atrada perfektu risinājumu vīra plikajam galvvidum – alpakas vilnas „parūku”.

foto: Vida Press
Princis Viljams un hercogiene Ketrīna 2014. gadā Austrālijā apmeklējot Sidnejas karalisko Lieldienu šovu.

Apmeklējot Sidnejas karalisko Lieldienu šovu Ketrīnai piedāvāja aplūkot alpakas vilnas kušķīti, kura brūnā nokrāsa ļoti līdzinājās vīra matu tonim. Ketrīna norādīja uz Viljamu un pajokoja – „Tev tas vajadzīgs vairāk nekā man”.

foto: Vida Press

Atšķirībā no citiem populāriem vīriešiem, kas cieš no matu atkāpšanās, Viljams nevar veikt matu pārstādīšanas operāciju slepus no sabiedrības. Turklāt šī procedūra izmaksātu ļoti dārgi – aptuveni 35 000 eiro, un to būtu jāsedz no nodokļu maksātāju naudas.

Baumo, ka pirms vairākiem gadiem Ketrīna centusies pierunāt vīru veikt šo operāciju, taču princis nolēmis neļauties matu transplantācijai un turpināt dzīvot ar tādu galvas rotu, kādu nu daba devusi.

Vindzoru dzimtas lāsts jeb britu karaliskie plikpauri

gallery icon
13

Matu atkāpšanos visnotaļ agrā vecumā princis Viljams mantojis no vectēva — Viņa Majestātes karalienes Elizabetes II vīra, Edinburgas hercoga Filipa. Arī viņam jau agros gados mati galvvidū kļuva aizvien plānāki un retāki. Zinātāji gan norāda, ka tendence uz plikpaurību Vindzoru dzimtā bijusi vērojama jau senāk, un dēvē to par „Vindzoru dzimtas lāstu”. Tiesa, pēc prinča Filipa ieprecēšanās dzimtā šī problēma kļuvusi krietni aktuālāka un piemeklē vīriešus pārmērīgi agrā vecumā.

Karalienei Elizabetei II un Edinburgas hercogam, princim Filipam ir trīs dēli: prinči Čārlzs, Endrū un Edvards. Divi no viņiem mantojuši tendenci uz plikgalvību, tāpat kā tēvam. Lai slēptu matu trūkumu galvvidū, Čārlzs veido frizūru tā, lai garāka matu šķipsna, kas pārķemmēta no kreisās puses uz labo, pliko galvu nedaudz piesegtu, bet Elizabetes II jaunākajam dēlam princim Edvardam situācija ar matu atkāpšanos ir krietni izteiktāka. Viņam šis process sākās vēl pirms trīsdesmit gadu sliekšņa sasniegšanas, kā tas noticis arī ar princi Viljamu.

Prinča Viljama matu izmaiņas aizvadīto piecu gadu laikā

Prinča Viljama matu izmaiņas aizvadīto piecu gadu laikā

gallery icon
19

Karaliskās kāzas: tā precējās hercogiene Ketrīna un princis Viljams 2011. gada aprīlī

2011. gada 29. aprīlī visa Lielbritānija svinēja gadsimta notikumu - prinča Viljama kāzas ar viņa līgavu Keitu Midltoni.

gallery icon
26