foto: LETA
Briest tiesu darbi. “Radiohead” vaino Lanu del Reju plaģiātā
Mūziķe Lana Del Rey koncertē "Arēnā Rīga".
Mūzika
2018. gada 8. janvāris, 14:27

Briest tiesu darbi. “Radiohead” vaino Lanu del Reju plaģiātā

Kasjauns.lv

Britu supergrupa “Radiohead” vaino amerikāņu dziedātāju Lanu del Reju (īstajā vārdā Elizabete Vulridža Granta) plaģiātā. “Radiohead” uzskata, ka Lana del Reja dziesmā “Get Free” no pēdējā albuma “Lust for Life” “aizņēmusies” vairākus muzikālus motīvus no britu grupas 1992. gada hita “Creep”.

Lana del Reja jau atzinusi, ka “Radiohead” advokāti gatavojas tiesas prāvai ar viņu. “Es zinu, ka radot dziesmu neiedvesmojos no “Creep”, taču “Radiohead” domā citādāk. Es viņiem piedāvāju 40 procentus no iegūtās peļņas par dziesmu, taču viņi nebija ar mieru. Viņi grib visus 100. Būs tiesa,” paziņojusi Lana del Reja.

“Get Free” ir pēdējā kompozīcija no Lanas del Rejas 2017. gada albuma “Lust for Life”. Disks daudzviet pasaulē sasniedzis hitparāžu virsotnes.

Ironiski, bet pašu “Radiohead” savulaik tiesā iesūdzēja grupa “The Hollies”, uzskatot, ka dziesma “Creep” ir plaģiāts “The Hollies” 1972. gadā ierakstītajai dziesmai “The Air That I Breathe”. “The Hollies” tiesu uzvarēja. Dziesmas autori Alberts Hamonds un Maiks Haizelvuds ir atzīti par “Creep” līdzautoriem un saņem autortiesību maksājumus no šīs dziesmas atskaņošanas.