foto: LETA
Hermanis no teātra izmet arī Ingu Alsiņu, kurai beidzās bērna kopšanas atvaļinājums
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis turpina štata tīrīšanu. Ingai Alsiņai-Lasmanei viņš teātrī piedāvāja ar aktiermākslu nesaistītu darba iespēju.
Slavenības
2017. gada 12. decembris, 06:39

Hermanis no teātra izmet arī Ingu Alsiņu, kurai beidzās bērna kopšanas atvaļinājums

Kasjauns.lv

Vēl esot bērna kopšanas atvaļinājumā, aktrisei Ingai Alsiņai-Lasmanei Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis telefonsarunā pavēstījis, ka māksliniecei lomu vairs nebūs un no štata aktieru saraksta viņas vārds būs svītrots, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Vasaras nogalē lielu ažiotāžu izraisīja Alvja Hermaņa rīcība, no štata uz ārštatu pārceļot gana pazīstamus aktierus – Edgaru Samīti, Gati Gāgu, Ivetu Poli, Lienu Šmuksti, Vari Piņķi un Andi Strodu. Hermanis apgalvoja, ka nav bijis viegli aktieriem paziņot par atlaišanu un viņš, gatavojoties aktieriem uzteikt darbu, piedzēries.

Nu Jaunā Rīgas teātra mājaslapā mākslinieku sarakstā ir ieviestas jaunas izmaiņas – līdz šim štata aktieru listē bijušais aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes vārds ir atrodams starp ārštatniekiem. Aktieru aprindās jau kādu laiku tiek apspriests, ka neilgi pirms plānotās atgriešanās darbā no bērna kopšanas atvaļinājuma Inga atlaista necienīgi – lai no līdzšinējās skatuves mākslinieces atbrīvotos likumīgi, teātra vadība viņai izteikusi piedāvājumu turpmāk būt nevis aktrisei, bet aizskatuves strādniecei.

foto: Publicitātes
Inga Alsiņa-Lasmane un Intars Rešetins seriālā “Likteņa līdumnieki”.


Sarunā ar žurnālu “Kas Jauns” daudzu TV skatītāju seriālā “Likteņa līdumnieki” iemīļotā aktrise Inga Alsiņa-Lasmane apstiprina, ka viņa kopš novembra vidus, kad noslēdzies bērna kopšanas atvaļinājums, vairs nav atgriezusies Jaunajā Rīgas teātrī.

Par to, ka viņas vārds ir teātra ārštata aktieru sarakstā, Inga nobrīnās: „Cik interesanti, nezinu... Laikam gan neturpināšu darboties, jo kā aktrisei teātra vadība man nepiedāvāja neko. Tās bija alternatīvas, kas vispār nav saistītas ar skatuvi un aktiera darbību. Tās ir darba tiesības. Žēl, ka tas notika tik brutāli,” teic aktrise. Viņa uzsver, ka par atlaišanas iemesliem nav guvusi konkrētu un tiešu atbildi: „Kā iepriekš pārējiem, man neko nepaskaidroja padziļināti. Man teica, ka ar mani it kā viss kārtībā, bet nav, ko darīt.”