foto: Juris Rozenbergs
Krāšņi tērpi, polonēze, izsoles... Aizvadīta vērienīgā Labdarības balle
Polonēzi Labdarības ballē veda Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis ar kundzi Starptautiskā Baltijas baleta festivāla saimnieci Litu Beiris.
Slavenības
2017. gada 18. novembris, 12:15

Krāšņi tērpi, polonēze, izsoles... Aizvadīta vērienīgā Labdarības balle

Kasjauns.lv

Rīgas Latviešu biedrības namā 17. novembrī norisinājās tradicionālā Labdarības balle, kas jau sesto gadu pēc kārtas tika rīkota par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai.

Labdarības balle Rīgas Latviešu biedrības namā

Rīgas Latviešu biedrības namā 2017. gada 17. novembrī norisinājās tradicionālā Labdarības balle.

gallery icon

Balli apmeklēja vairāk nekā 200 viesu, tostarp arī vairākas sabiedrībā pazīstamas personas: komponists Pēteris Vasks ar kundzi kinorežisori Dzintru Geku, bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis ar kundzi, TV personības Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš u.c.


Vakara gaitā klātesošie varēja noklausīties balles patroneses, eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas video sveicienu, piedalīties polonēzes dejošanā, noklausīties svētku koncertu, kuru ar priekšnesumiem kuplināja operdziedātājs Juris Vizbulis un mūziķe Annija Putniņa, kā arī dejot orķestra "Mirāža" spēlētās mūzikas pavadībā.


Viesiem bija sarūpētas arī greznas svētku vakariņas, tāpat bija iespēja piedalīties loterijā un laimēt vērtīgas balvas, kā arī Zelta zālē izdziedāties diriģenta Arvīda Platpera vadībā.


Vakara gaitā notika arī gleznu izsole (tai darbus bija ziedojuši izcilie mākslinieki Atis Ieviņš, Artis Bute, Juris Dimiters, Sarmīte Caune u.c.), kurā gūtie ienākumi tiks ziedoti Rīgas Latviešu biedrības nama restaurācijai. Savukārt pēc pusnakts balles viesi devās tradicionālajā gājienā uz Brīvības pieminekli, lai kā pirmie sveiktu Latviju tās 99. dzimšanas dienā.