foto: Eduards Paņičevs
Latvijas prominences un smagos noziegumos apsūdzētie apmeklē baleta “Dons Žuans” pirmizrādi
Ventspils mērs Aivars Lembergs ar kundzi Kristīni dodas uz baleta "Dons Žuans" pirmizrādi.;
Slavenības
2017. gada 11. novembris, 09:01

Latvijas prominences un smagos noziegumos apsūdzētie apmeklē baleta “Dons Žuans” pirmizrādi

Kasjauns.lv

10. novembrī Latvijas Nacionālais balets aicināja uz sezonas pirmo pirmizrādi - baletu “Dons Žuans”. Pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā un baletā, kā ierasts, apmeklēja ievērojami Latvijas cilvēki – uzņēmēji, politiķi, kultūras darbinieki, kā ar Latvijas valsts pirmā lēdija Iveta Vējone un pat smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Prominences dodas uz baleta "Dons Žuans" pirmizrādi

Baleta "Dons Žuans" pirmizrādes Latvijas Nacionālajā operā un baletā apmeklētāji 2017. gada 10. novembrī.

gallery icon
43

Baletu “Dons Žuans” ar Volfganga Amadeja Mocarta un Friderika Šopēna mūziku Latvijas Nacionālajā baletā aranžējis Andrejs Puškarevs, bet jauniestudējumu veidoja ievērojamais kubiešu izcelsmes horeogrāfs Hulio Arosarena, sadarbojoties ar dramaturģi Valentīnu Turku, kas Latvijas skatītājiem pazīstama kā iemīļotā baleta “Romeo un Džuljeta” horeogrāfe. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, diriģents – Andris Veismanis, scenogrāfs – Marko Japels, kostīmu mākslinieks – Alans Hraniteļs, gaismu mākslinieks – Frānsiss Menārs.

Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējums "Dons Žuans"

Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējums "Dons Žuans".

gallery icon
16


Titullomu jauniestudējumā izpilda Arturs Sokolovs un Raimonds Martinovs. Donnas Elvīras lomā Elza Leimane un Viktorija Jansone, Leporello – Antons Freimans un Aleksandrs Osadčijs, Mazeto – Avetiks Karapetjans un Kārlis Cīrulis, Dons Otavio – Viktors Seiko un Zigmārs Kirilko, Donna Anna – Baiba Kokina un Annija Kopštāle, Viņa – Iļana Puhova un Alise Prudāne, Cerlīna – Jūlija Brauere un Laine Paiķe, Komandors – Ringolds Žigis.