foto: LETA
Populārais fiziķis Kaščejevs televizorā rādīs trikus
Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs.
Slavenības
2017. gada 14. oktobris, 05:50

Populārais fiziķis Kaščejevs televizorā rādīs trikus

Kas Jauns Avīze

Latvijas Televīzijas ēterā klajā nācis jauns raidījums bērniem "Oskara laboratorija". Tā vadītājs, kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs vēlas parādīt, ka zinātne ir aizraujoša.

Kāpēc tāds raidījuma nosaukums? Jo viens no vadītājiem ir Oskars, īsts robots, kas ir pieauguša cilvēka augumā un dzīvo Igaunijā – AHHAA Zinātnes centrā Tartu, vēsta portāls Lsm.lv. Tieši pie Oskara iekārtota raidījuma studija. Kaščejeva palīdze ir Ilva Ecētāja.

Kaščejevs Oskaru raksturo kā bērnišķīgu, zinātkāru un lielisku palīgu raidījuma vadītājiem. Savu jauno darbu zinātnieks raksturo kā izaicinājumu: “Galvenais, kas lika iesaistīties, ir spert solīti tālāk un saprast, kā tas (eksperiments) saistīts ar reālo dzīvi. Izaicinājums, kā no izklaides aiziet uz zināšanām, ir liels. Man tas ir eksperiments – iejusties man neparastā lomā.”
Kopā ar robotu Oskaru viņi astoņu sēriju garumā stāstīs par kosmosu, cilvēka ķermeni, elektrību, dabas parādībām un daudzām citām tēmām. Atsevišķs raidījums būs veltīts tam, kā uzņem kino.

Galvenais, protams, ir eksperimenti, kuri Oskara laboratorijā norisināsies nepārtraukti – būs sprādzieni, dūmi un arī smakas. Kā saka raidījuma vadītājs Kaščejevs – zinātne ir tik interesanta, ka tas ir jāredz, un, tikai to redzot, var iemīlēt fiziku, matemātiku un ķīmiju!

Jaunais raidījums LTV1 skatāms sestdienu rītos pulksten 10.30. "Oskara laboratoriju" veido producentu kompānija "Brīvdienas".