foto: publicitātes (Ivan Varshavsky)
Marija Naumova un Maestro Pauls krāšņo festivāla “Zelta maska” atklāšanu
Ar dziesmām festivāla atklāšanas pasākumā priecēja savulaik Eirovīzijā uzvarējusī Marija Naumova.
Slavenības
2017. gada 5. oktobris, 16:35

Marija Naumova un Maestro Pauls krāšņo festivāla “Zelta maska” atklāšanu

Kasjauns.lv

Rīgā, Ventspilī un Liepājā no 3. līdz 14. oktobrim norisinās teātra festivāls "Zelta maska Latvijā 2017", piedāvājot noskatīties piecas izcilas Krievijas teātru izrādes, kuras novērtējuši gan teātra kritiķi, gan arī skatītāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Teātra festivāla "Zelta maska Latvijā 2017" atklāšana

Teātra festivāla "Zelta maska Latvijā 2017" atklāšana.

gallery icon
42

Festivāls sākās ar aktiera Intara Rešetina vadītu prezentāciju, kuru apmeklēja pat Maestro Raimonds Pauls, un ar dziesmām uzstājām Marija Naumova.

foto: publicitātes (Ivan Varshavsky)
Maestro Raimonds Pauls par teātra jaunumiem apspriežas ar Latvijas Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni un Dailes teātra aktieri un režisoru Intaru Rešetinu.

Pirmoreiz festivāla vēsturē vienā gadā tā programmā iekļauti vienlaikus divi uzvedumi, kas ir saņēmuši Krievijas Nacionālo teātra balvu "Zelta Maska" kategorijā "Drāma. Lielās formas izrāde". Tie ir Pjotra Fomenko meistardarbnīcas Šekspīra "Sapnis vasaras naktī" (2014./2015. gada sezonas izrāde) un Majakovska Maskavas Akadēmiskā teātra "Krievu romāns" (2015./2016. gada sezona). Lugas autors – populārais lietuviešu dramaturgs Marjus Ivaškevičs.

Bankets pēc festivāla “Zelta maska Latvijā 2017” izrādes “Ivanovs”

Bankets pēc festivāla “Zelta maska Latvijā 2017” izrādes “Ivanovs”.

gallery icon
16

Tāpat pirmoreiz festivālā "Zelta maska Latvijā" tiks izrādīti arī divi darbi, kas izpelnījušies ievērību kategorijā "Laikmetīgā deja": "Kafejnīcа Idiots" teātra "Balet Moskva" izpildījumā (balva kategorijā "Laikmetīgā deja / Izrāde, 2014./2015. g. sezona) un Kostromas trupas "Dialogue Dance" izrāde "The_Marusya" (nominācija kategorijā "Laikmetīgā deja/ Izrāde, 2015./2016. g. sezona).


Piektā izrāde "Zelta Maskas Latvijā" programmā šosezon – Maskavas Nāciju teātra "Ivanovs", ko pēc Antona Čehova lugas iestudējis jaunais režisors Timofejs Kuļabins. Tā Dailes teātrī bija skatāma 3. oktobrī.  “Ivanova” pirmizrāde, kas notika 2016. gada 23. decembrī, izvērtās par vienu no spilgtākajiem notikumiem Krievijas galvaspilsētas kultūras dzīvē. Iestudējumā piedalās iespaidīgs aktieru ansamblis: Jevgēņijs Mironovs, Čulpana Hamatova, Jeļizaveta Bojarska, Igors Gordins, Viktors Veržbickis, Vladimirs Kaļisanovs un citi.