foto: Inta Mengiša
Miljonārs Jūlijs Krūmiņš 73 gados beidzot atlīdzina skolai par izsisto logu
Miljonārs Jūlijs Krūmiņš Rīgas Valdorfskolas pagalmā, daudzfunkcionālās sporta ierīces svinīgajā atklāšanā.
Slavenības
2017. gada 18. septembris, 13:46

Miljonārs Jūlijs Krūmiņš 73 gados beidzot atlīdzina skolai par izsisto logu

Kasjauns.lv

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš piepildījis solīto, un skolai, kurā savulaik bija viens no palaidnīgākajiem puikām, uzdāvinājis daudzfunkcionālu āra sporta trenažieri.

Krūmiņš, Jurkāns un Zlidnis atklāj āra trenažieri Rīgas Valdorfskolā

Daudzfunkcionālās sporta ierīces atklāšana Rīgas Valdorfskolā 2017. gada septembrī.

gallery icon

Pērn decembrī, laizdams klajā savu autobiogrāfiju „Iļģuciema pašpuikas stāsti”, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš solīja, ka par grāmatu gūtos ieņēmumus dāvinās savai pirmajai skolai, kurā savulaik zinības apguva kopā ar Maestro Raimondu Paulu, viņa māsu tekstilmākslinieci Edīti Paulu – Vīgneri, bijušo ārlietu ministru Jāni Jurkānu, ekspremjeru Aigaru Kalvīti un citiem. Krūmiņš neslēpa, ka skolas gados bijis nevaldāms palaidnis un reiz pat izsitis kādu no skolas logiem. Tāpēc izlēmis atlīdzināt mācību iestādei, dāvinot sporta ierīci, lai vismaz tagadējie skolēni savu enerģiju izmanto produktīvi un veselīgi, nevis palaidnībām.

foto: Inta Mengiša
Kopā ar Jūliju Krūmiņu uz pasākumu bija ieradies arī viņa bērnības draugs un skolasbiedrs, kādreizējais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.


Kādreizējā Rīgas 7. pamatskolā tagad mācās Rīgas Valdorfskolas audzēkņi, un Jūlijs Krūmiņš kopā ar bērnības draugu un skolas biedru Jāni Jurkānu skolas pagalmā tika sagaidīti ar ovācijām un aplausiem. Trenažiera svinīgo atklāšanu vadīja mūziķis un ielu vingrošanas kustības Latvijā popularizētājs Kaspars Zlidnis, kurš ar kolēģiem gan nodemonstrēja sporta ierīces izmantošanas iespējas, gan pagalmā atraktīvā veidā izlēkājās kopā ar skolēniem, novadot imporovizētu rīta vingrošanas paraugstundu. Savukārt Rīgas Valdorfskolas audzēkņi pasākumā uzstājās ar muzikāliem priekšnesumiem. Bērni bija sarūpējuši arī ziedus un pašu zīmētus albumus, ko sniedza Jūlijam Krūmiņam, pateicībā par viņu rīcībā nodoto āra trenažieri.