foto: Oskars Kupics
Rītiņš no "Vincenta" aiziet ar vistu rokās
Rītiņa atvadu ballīte "Vincentā".
Slavenības
2017. gada 5. jūlijs, 20:21

Rītiņš no "Vincenta" aiziet ar vistu rokās

Kasjauns.lv

Izcilais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pēc 23 nostrādātiem gadiem aiziet no restorāna "Vincents" un nodod to labās rokās, portālu Kasjauns.lv informēja pats Rītiņš.

“Nupat kā notika mani ikgadējie dārza svētki, kas šogad bija arī atvadu ballīte no “Vincenta”, kurā nostrādāti 23 gadi. Ballītē man, maniem draugiem un klientiem par pārsteigumu dāvanā no Vincenta kolektīva saņēmu baltu "Brama" šķirnes gaili un vistu,” teic Rītiņš.

Mārtiņš Rītiņš atvadās no "Vincenta"

Latvijas labāko restorānu turpmāk vadīs Raimonds Tomsons, kas atzīts par labāko vīnzini Eiropā. Bet Rītiņš dodas pensijā un pievērsīes vistām.

gallery icon

Restorānu “Vincents” turpmāk vadīs viens no pasaules labākajiem someljē, Eiropas vīziņu čempions Raimonds Tomsons. “Tikmēr es nodošos atpūtai, pasules apceļošanai un slow food attīstībai Latvijā. Tāpat nav noslēpums, ka man Baltezerā ir arī neliela vistu, paipalu un tītaru saime, kuru dētās bioloģiskās olas ne reti dāvinu saviem draugiem,” atvadu tekstā pauž pavārs.

Par atvadu ballītes zvaigznēm kļuva putnu pāris - gailis Tomijs un vista Evita. 

“Taču jāteic, ka mājas sociālā dzīve tagad kļuvusi sarežģītāka. Ja vecais gailis līdz šim dzenāja tītaru, tad tagad tas noskaidro attiecības ar jauno gaili. Savukārt jaunais gailis rauj vaļā savu dziesmu jau četros no rīta,” ar smaidu uz lūpām vēsta Mārtiņš Rītiņš.

100 spilgti pensijā aizgājušā Mārtiņa Rītiņa foto

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa dzīve darbā un atpūtā.

gallery icon