foto: Juris Rozenbergs
Zane Daudziņa mirdz dēla darinātajās rotās
Zane Daudziņa lepojas ar dēla Matīsa veikumu. „Man kā mammai nēsāt sava dēla veidotas rotas ir brīnišķīgi, nenovērtējami un ļoti īpaši,” atklāj aktrise, kurai ap kaklu mirdz dēla darināta rota.
Slavenības
2017. gada 11. jūnijs, 16:39

Zane Daudziņa mirdz dēla darinātajās rotās

Kasjauns.lv

Aktrises Zanes Daudziņas un aktiera Viļa Daudziņa jaunākais dēls Matīss Daudziņš (18) mācās par rotu mākslinieku. Ar savu veikumu viņš iepriecina arī mammu.

Matīss pabeidzis Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolu, bet tagad mācās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā. Zane Daudziņa par dēla aizraušanos ar metālapstrādi teic: „Matīss ir rotu mākslinieks, tāpat kā tētis. Arī Vilim pirmā profesija ir metālmeistars. Man kā mammai nēsāt sava dēla veidotas rotas ir brīnišķīgi, nenovērtējami un ļoti īpaši.”

foto: Juris Rozenbergs
Zane Daudziņa satikusi kolēģi Arno Upenieku. Pirkstā aktrisei iespaidīgs dēla veidots gredzens.


Arī Matīss atzīstas, ka, tieši pateicoties tēvam, viņš atradis savu aicinājumu kļūt par rotu mākslinieku. „Arī tēvs sākumā mācījās Rīgas Dizaina mākslas vidusskolā. Mani rotu darināšana izraisīja interesi jau kopš agras bērnības, kad redzēju, kā viņš strādā savā darbnīcā, kur šādas tādas prasmes mācīja arī man. Augot tajā vidē, jutu, ka arī man pašam padodas un kāds talants ir, tāpēc nolēmu iet tēva pēdās,” stāsta Matīss.
Jaunietis atklāj, ka vislabāk viņam patīk gatavot rotas jūgendstilā un tropisko augu ziedus. „Mani vilina tropu ziedi, tie ir tik ļoti atšķirīgi, līdz ar to uz sievietes auguma izskatās ļoti īpaši. Mammai padomu vai viedokli prasu tikai tad, kad rota ir pabeigta. Bet laikam tomēr vajadzētu sākt arī uz viņu pielaikot, lai rota būtu vairāk ergonomiska un lai vairāk piegulētu. Tas ir svarīgi,” prāto Matīss. Mācību laikā viņš rotas gatavo lielākoties draugiem, bet nupat ir uzsācis kādas savas idejas īstenošanu: „Sāku taisīt vīriešu matu sprādzes un ceru, ka tas ir kaut kas pilnīgi jauns un nebijis šajā jomā. Man galvenais nav sataisīt maksimāli daudz rotu, bet gan radīt īpašus un unikālus darbus.”